Blaren op schrale lippen

October 5

Blaren op schrale lippen

Pijnlijke, rode, schrale lippen kunnen barsten open wanneer u eten, drinken, praten en lachen. Blaren op de lippen kunnen maken het probleem nog pijnlijker. Hoewel u kunt behandelen en voorkomen van de meeste gevallen van schrale en blaren lippen door thuiszorg, mond zweren en irritatie kan soms aangeven onderliggende medische aandoeningen, tumoren of allergische reacties. Raadpleeg uw arts als de blaren langer dan twee weken of duren als u andere, zoals koorts, moeilijk slikken, kwijlen of huidskleur huiduitslag symptomen.

Oorzaken

Blootstelling aan de zon en de droge, koude winterlucht kan veroorzaken lippen om te barsten, schil en blister. Bijten op je lippen of likken ze in een poging om te kalmeren hun droogte kan de toestand verergeren. Koortsblaasjes--vloeistof gevulde laesies in de mond veroorzaakt door het herpes simplexvirus--kan blaren op uw lippen, evenals chapping en irritatie veroorzaken.

Identificatie

Schrale lippen en blaren meestal veroorzaakt door uitdroging begint met milde irritatie of roodheid en verergeren na verloop van tijd, als u niet aan het verhelpen van de invloeden die leiden tot de droogte. Als je naar buiten zonder bescherming van je lippen met zonnebrandcrème, beschadiging door de zon kan leiden tot de dezelfde blaarvorming, drogen en schalen op je lippen, evenals op andere delen van uw lichaam.

Je mond kan voor meerdere dagen voordat een koortslip flare-up tintelen. Koortsblaasjes beginnen met kleine blaasjes die breken en modder, dan korst. De zweren duidelijke meestal binnen twee weken.

Behandelingen

Medline Plus raadt aan om de behandeling van droge, schrale lippen met petrolatum en bijenwas. Vermijd hete dranken en voedingsmiddelen, pikant of zoute voedingsmiddelen en citrus, aangezien deze verder kunnen irriteren schrale, blaren lippen.

Koortsblaasjes meestal verdwijnen zonder behandeling, maar uw arts kan aanbevelen met behulp van een combinatie van actuele behandelingen, zoals lidocaïne en orale antivirale medicijnen, zoals aciclovir, te verminderen van de pijn en het verkorten van de duur van de uitbraak. Als u herhaalde koortslip uitbraken ondervindt, kan uw arts aanbevelen verblijf op een mondelinge antiviral om een herhaling te voorkomen.

Preventie/oplossingen

Drinken van veel water gedurende de wintermaanden kun je lippen zacht en gehydrateerd. Altijd zetten lippenstift of lip balsem voordat post buiten in droge, koude weer. Voer een luchtbevochtiger in uw huis te houden de lucht vochtig. Voedingstekorten, zoals die van B-complex vitamines en ijzer, kunnen leiden tot droge, gebarsten lippen, volgens de dermatoloog Nelson Lee Novick, die beveelt een dagelijks supplement multivitamin nemen.

Waarschuwing

Gebarsten, blaren lippen zijn vatbaar voor infectie, volgens de dermatoloog Diana Bihova. In "The artsen boek van Home Remedies," beveelt de Bihova toepassen van een over-the-counter antibiotica zalf om infecties te voorkomen en een hydrocortison zalf snelheid genezing.


gerelateerde artikelen