How to Lose Weight door lichaamstype en bloedgroep

December 11

How to Lose Weight door lichaamstype en bloedgroep

Er zijn drie lichaamstypes of somatotypes, voor het eerst geïntroduceerd door Dr. William Sheldon: de ectomorph endomorph en mesomorph. Ectomorphs zijn van nature mager en zijn meestal niet te winnen gewicht als een regel, maar zowel de endomorphs als de mesomorphs gewicht gemakkelijk. Volgens Peter D'Adamo, auteur van "eten recht voor je bloedgroep," vier bloedgroepen bestaan: type O, type A, type B en type AB, de zeldzaamste. Een paar eenvoudige richtlijnen kunnen u helpen afvallen op basis van uw lichaam het type en de bloedgroep, volgens deze twee kaders.

Stap 1

Bepaal uw lichaamstype. Als je weinig lichaamsvet hebt en altijd een mager vorm hebben gehad, je bent een ectomorph en gewichtstoename is waarschijnlijk niet een probleem voor u. U hebt een goede deal van lichaamsvet en neigen om gewicht te bereiken gemakkelijk, bent u een endomorph, volgens de Universiteit van Houston Center for Wellness zonder grenzen. Bent u een natuurlijke atleet en gespierd, en hebben de neiging te winnen en verliezen gewicht gemakkelijk, u bent een mesomorph.

Stap 2

Bepalen van uw bloedgroep. Volgens Dr. D'Adamo, kunt u uw bloedgroep leren door middel van het medisch dossier bij uw arts of gezondheidszorg practitioner's kantoor, door het doneren van bloed of door een huis bloed typen kit online bestellen.

Stap 3

Endomorphs, volgens de Universiteit van Houston Center for Wellness zonder grenzen, kunnen afvallen zo effectief mogelijk door frequente maaltijden van kleinere porties te eten, en door het vermijden van crash diëten, zoals dit de neiging om het endomorph lichaamstype houden vet slaat nog agressiever dan gebruikelijk. Mesomorphs vaak zie onmiddellijke resultaten van gewichtsverlies inspanningen, maar ze moeten wel waakzaam blijven omdat terwijl zij gemakkelijk gewicht verliezen, ze het winnen net zo gemakkelijk.

Stap 4

Bloedgroep O's afvallen door intensivering van de inname van hun vlees en hun inname van granen en brood te beperken. De meest significante factor in Type O gewichtstoename, volgens D'Adamo, is de gluten in tarwe gevonden. Mensen met type A blood zijn de antithese van type O's, omdat hun lichaam de neiging om vlees opslaan als vet, zodat ze afvallen soja en groenten eten. B typen afvallen door het vermijden van maïs en meer gericht zijn op magere zuivel opties in hun dieet. Degenen met AB bloed moeten ook hun inname van vlees te beperken en te vervangen door sojaproducten zoals tofu.

Stap 5

Type O is, zoals mesomorphs, profiteren van intense oefening, volgens D'Adamo. Endomorphs worden resultaten weergegeven als ze een minimum van 30 minuten van aërobe oefening, zoals fietsen, vijf keer per week doen. Type A, die willen afvallen profiteren van langzamer tempo oefening zoals tai chi en yoga. Type B's voordelen van minder inspannende aerobic exercise zoals wandelen, terwijl die met AB bloed afvallen met een combinatie van aërobe oefening, zoals zwemmen en ontspanningsoefeningen zoals hathayoga.

Waarschuwingen

  • Bepaalde typen oppervlaktewaterlichamen blijven vatbaar is voor een bepaalde botstructuur en de daaraan gehechte spiermassa, volgens de Universiteit van Houston-centrum voor welzijn, en er zijn bepaalde "niet onmogelijk doelstellingen" die moeten worden vermeden. Een voorbeeld is een korte-tandvorming, endormorphic type oppervlaktewaterlichaam probeert te "oefenen" haar weg in een super model ectomorph lichaamstype. Onrealistische doelen zoals deze kunnen leiden tot eetstoornissen. Werken met je lijf, en gewichtsverlies zal gebeuren.

Tips

  • Endomorphs kunnen toevoegen weerstand opleiding aan hun oefeningsprogramma zodra ze getuige van enkele van de pond beginnen te smelten uit, volgens het Center van de Universiteit van Houston voor Wellness. Resistance opleiding helpt endomorphs bouwen spier massa en dus afvallen terwijl in rust.

gerelateerde artikelen