4 weken zwangerschap tekenen

July 3

Volledige term zwangerschap wordt gemeten als 40 weken, maar de eerste dag van de zwangerschap wordt geteld als de eerste dag van de laatste menstruatie. Dit betekent dat op vier weken van de zwangerschap, een vrouw slechts is verschuldigd voor haar menstruatie. Tekenen van zwangerschap op vier weken zijn niet talrijk, maar er zijn een paar, als je zeer afgestemd op uw lichaam veranderingen.

Periode gemist

Het duidelijkste teken van zwangerschap op vier weken is dat je menstruatie niet beginnen. Terwijl sommige vrouwen spotten ervaren of om een lichte, korte periode tijdens de eerste maand of twee van de zwangerschap, is de eerste vermelding van de eventuele zwangerschap dat hun periode niet op schema opdagen. Implantatie spotten, die optreedt als het embryo burrows in de baarmoederwand, vindt plaats van 10 tot 14 dagen na de bevruchting, volgens de Mayo Clinic.

Pijnlijke borsten

Veel vrouwen hebben pijnlijke borsten vlak voor hun periode elke maand, maar de pijnlijke borsten van vroege zwangerschap zijn intenser. Het kan eigenlijk kwaad te raken van uw borsten en de tederheid kan uitbreiden naar de oksel. U kan kleine hobbels, genaamd Montgomery's tubercles, merken steeds meer prominente rond je tepels, vooral als dit uw eerste zwangerschap is. Uw borsten wellicht ook meer prominente aders dan normaal.

Vermoeidheid

Stijgende progesteron kunt niveaus uit de gravende embryo extreme vermoeidheid, zelfs tijdens de vroege zwangerschap, volgens de Mayo Clinic.

Milde misselijkheid

Hoewel ochtendmisselijkheid prominenter op zes tot acht weken van de zwangerschap wordt, merken sommige vrouwen een afkeer voor bepaalde levensmiddelen of een afkeer van sigaretten of bepaalde geuren al vier weken.

Hoge temperatuur

Vrouwen die controleert temperatuur lezingen om te proberen en zwanger kunnen merken dat hun temperatuur verhoogde ten tijde van de gemiste periode blijft. Als uw temperatuur wordt verhoogd wanneer u het mondeling eerste ding in de ochtend meer dan twee weken na de eisprong nemen, en je bent zeker dat je weet wanneer de eisprong is opgetreden, is het een goed teken dat je zwanger bent.

Teken van Chadwick

Rond de tijd van een gemiste periode, zal uw baarmoederhals en de binnenkant van de vagina hebben een blauwachtige tint, genaamd Chadwick van teken. Hoewel dit niet zichtbaar is voor vrouwen, tenzij ze contortionists, uw arts zal in staat zijn om dit te zien tijdens een interne examen.

Positieve zwangerschapstesten

Sommige urine thuis zwangerschapstests zijn nauwkeurig zo spoedig de eerste dag van een gemiste periode. Echter een negatieve lezing betekent niet dat je niet zwanger; Sommige tests zijn niet gevoelig genoeg voor afhaling van positieve resultaten in de vier weken. Inchecken weer een paar dagen. Hebt u een bloedonderzoek gedaan, zijn de resultaten nauwkeuriger. Bloedonderzoek detecteert een stijging van hCG (humaan choriongonadotrofine) niveaus op de dag van een gemiste periode in bijna alle gevallen, volgens de geavanceerde vruchtbaarheid centrum van Chicago.


gerelateerde artikelen