Essentiële oliën voor zeer droge handen

June 10

Essentiële oliën voor zeer droge handen

Essentiële oliën zijn botanische extracten onttrokken zaden, schors, stengels, wortels, bloemen en andere delen van een plant. Ze zijn vluchtige beschouwd omwille van hoe snel ze verdampen wanneer blootgesteld aan lucht. Ze zijn ook cruciale nietjes in elke huidverzorging EHBO kit. Naast de celgroei stimuleren en bevorderen van cellulaire omzet, essentiële oliën sever de hechting van dode huid cellen op de nieuwe groei onder, verwijderen van de dode cellen in het proces terwijl onthullen gladder, zachtere huid.

Lavendelolie

Essentiële oliën voor zeer droge handen

Lavendel etherische olie is een favoriet voor kalmerende zenuwen en het vrijgeven van angst. Ooit gebruikt in de oudheid te temmen van leeuwen en tijgers, kunt deze allround geur ook de droogste van handen temmen. Meng drie tot vier druppels van de olie voor elke eetlepel van een basisolie, zoals amandel- of jojoba, en dagelijks in je handen wrijven. Lavendel kunt maken mensen met lage bloeddruk suf voelen, dus spaarzaam gebruiken als je gaat zware machines te bedienen.

Ylang Ylang olie

Ylang ylang olie wordt gewonnen uit de Cananga Odorata var. genuina boom, inheemse Indo-Maleisië, Filipijnen, Sumatra, Madagascar en Java. Ylang ylang is ideaal voor het balanceren van het huideigen natuurlijke olie afscheiding. Een katoenen bal te verzadigen met een basisolie en twee tot drie druppels van deze etherische olie toevoegen aan de bal. Via de katoenen bal te verspreiden van de olie op uw handen, met speciale aandacht voor uw droogste gebieden. Gebruik spaarzaam, zoals overmatig gebruik tot misselijkheid en hoofdpijn leiden kan. Ylang yang olie dient niet op gevoelige huid of huid beïnvloed door dermatitis of een inflammatoire huidaandoening.

Olie van de rozenhout

Rozenhout is inheems in de regenwouden van de Braziliaanse, en ook is gebleken dat als Verre Oosten als India. De olie stimuleert cel- en weefseltransplantaties regeneratie in huid, droge en gerimpelde huid verjongen. Als met andere etherische oliën, kies uw voorkeur base-carrier olie, voeg dan drie tot vier druppels olie van de rozenhout per eetlepel. Massage in uw handen dagelijks te helpen revitaliseren van droge huid.

Jasmijn olie

Essentiële oliën voor zeer droge handen

Jasmijn olie is een andere geur voorgesteld om hulp bij het opheffen van stemmingen en kalmerende geesten. Jasmijn olie is ook bekend als afrodisiacum, die is misschien wel waarom het zo veel parfums vlindertje. Een van de beste schoonheid gebruikt voor jasmine, echter, is het vergroten van de elasticiteit in droge en rijpe huid. Gebruik het met een basisolie en massage in droge handen.

Werken met essentiële oliën

Het is belangrijk om te verdunnen van essentiële oliën met base "of" vervoerder oliën, zoals onverdunde olie kunnen de huid irriteren. U kunt ook oliën te maken van een aromatische struikgewas te exfoliëren uw droge handen. Mix twee oliën, zoals jasmijn en lavendel, met een basisolie zoals amandel, meng vervolgens het mengsel met genoeg havermout te maken een pasta. Massage van het mengsel aan beide zijden van uw handen en spoel je handen na vijf minuten. Hydrateren met uw favoriete mix van essentiële en basis olie.

Voorzorgsmaatregelen

Essentiële oliën moet niet worden gebruikt door zwangere vrouwen zonder overleg met een gynaecoloog, zoals sommige essentiële oliën leiden vroegtijdige contracties tot kan. Bovendien moeten vele essentiële oliën niet worden gebruikt op de huid van baby's en kinderen onder de leeftijd van twee, en op de huid van moeders die borstvoeding geven. Neem contact op met uw arts of kinderarts voor integratie van essentiële oliën in een huidverzorging regime.


gerelateerde artikelen