Kan beschadigde collageen natuurlijk zelf herstellen?

September 2

Kan beschadigde collageen natuurlijk zelf herstellen?

Uw huid is samengesteld van elastine en collageen. Naarmate je ouder worden, houdt uw huid niet dezelfde elastische eigenschappen zoals het eenmaal deed toen u jonger waren. Het collageen in je huid ook begint te breken om een aantal redenen zoals leeftijd of wordt vernietigd door vrije radicalen. Andere beschadiging van de huid, zoals een brandwond, kan het collageen in je huid om te worden vernietigd.

Identificatie

Uw huid is opgebouwd uit drie lagen. De epidermis is de buitenste laag van de huid; u kunt eigenlijk zien en voelen van deze laag. De dermis, of de middelste laag, is net onder de epidermis. De dermis is de laag die collageen en elastine produceert. De subcutane laag is de binnenste laag van de huid, dichtstbijzijnde tot op het bot.

Functies

Het doel van collageen is dat uw huid firm, strekken en buigen. Als collageen afbreekt of wordt vernietigd, rimpels beginnen te verschijnen. Elastine biedt uw huid elasticiteit, waardoor het buigzaam. Zonder collageen en elastine, uw huid niet zou kunnen strekken of buigen.

Effecten

Wanneer collageen wordt beschadigd of vernietigd, begint uw huid automatisch met het proces van de productie van nieuw collageen, volgens de American Academy of Dermatology. Herhaalde zonblootstelling aan ultraviolet stralen kan belemmeren uw huideigen vermogen te stimuleren nieuwe collageenproductie. Veroudering kan ook factor in hoe goed uw huid nieuw collageen zal produceren. Naarmate je ouder worden, collageenproductie natuurlijk vertraagt, waardoor het uiterlijk van de lijnen en rimpels meer merkbaar.

Preventie/oplossing

Om te voorkomen dat uw huid steeds beschadigd, altijd zonnebrandcrème voorafgaand aan het bijwonen van outdoor sportevenementen of tijdens langdurige zonblootstelling van toepassing. Mutsen, handschoenen en andere artikelen van kleding te dragen kan helpen beschermen uw huid tegen overmatige blootstelling aan de elementen. Verschillende behandelingsopties zijn beschikbaar om te helpen bevorderen en herstellen van de collageenproductie zoals chemische peelings, microdermabrasions en retinol crèmes, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Retinol crèmes kunnen helpen vrije radicalen die schade van de huid zoals sigarettenrook, blootstelling aan de zon en andere irriterende stoffen of verontreinigende stoffen te vernietigen.

Waarschuwing

Behandelingen zoals chemische peelings en microdermabrasions kunnen leiden tot irritatie van de huid en gevoeligheid. At Home kits zijn beschikbaar; echter, de Amerikaanse Academie van Dermatologie adviseert patiënten tegen het gebruik van die en beveelt aan professionele kantoor behandelingen. Te veel druk uit te oefenen tijdens een microdermabrasie extra huid schade kan veroorzaken, en verlaten van een chemische peeling toepassing op voor een langere periode kan branden diepe weefsel lagen van de huid.


gerelateerde artikelen