Drukpunten in de hiel

February 22

Drukpunten in de hiel

Overzicht

Acupressuur en reflexologie zijn twee alternatieve complementaire therapieën die systematisch druk op bepaalde delen van het lichaam uitoefenen om pijn en pijn. Sommige drukpunten zijn ook voorgenomen om de functie van andere delen van het lichaam te verbeteren. Hoewel veel mensen verlichting van deze technieken vinden, heeft de wetenschappelijke gemeenschap nog om te komen tot een oordeel over hun doeltreffendheid en geldigheid. Alternatieve behandeling is geen vervanging voor traditionele zorg--als u ondervindt problemen of pijn in je voeten in gebieden die verband houden met drukpunten in de hielen, spreken met uw arts over de behandelingsopties beschikbaar.

Achillespees

De achillespees verbindt de mond-, enkel- en kalf spieren aan het hielbeen. Voer uw vingers langs de achterkant van je voet, gevoel voor een kleine strook die verbindt de twee botten die uitsteken uit je enkel. De smalle strook van pees is de achillespees. Druk uitoefenen op de achillespees aan beide zijden met behulp van een zachte, binnenwaartse beweging. Wees voorzichtig bij de toepassing van druk aan de achillespees, het is een gevoelig gebied dat onmiddellijk kan pijn als er te veel kracht wordt gebruikt. Deze drukpunt is voorgenomen om het verbeteren van de nierfunctie, volgens "Acupressuur en reflexologie voor Dummies."

Achterkant van de hiel

Voer uw hand langs de onderkant van je voet, uit de buurt van de tenen. Het verste punt van de hiel parallel met de tweede teen van je lichaam is een drukpunt beweerde te helpen gemak lage rugpijn, volgens Janet Wright in "reflexologie en acupressuur: drukpunten voor Healing." Deze drukpunt is aanwezig in beide benen en wordt gezegd dat het verlichten van het ongemak staande voor langere tijd is gekoppeld. Druk uitoefenen op deze plek met uw vinger of een saai object, zoals een potlood gum, voor een periode van 15 tot 30 seconden.

Midden van de hiel

Stel een parallelle lijn die loopt van de derde teen van je voet op het deel van je hiel die op één lijn staat met de enkel botten die uit de zijkanten van je voet uitsteken. Deze hiel drukpunt is gekoppeld aan de nervus ischiadicus, volgens "voeten eerste: A Guide to voetreflexologie." De nervus ischiadicus is de langste, Breedste zenuw in het menselijk lichaam en komt in de onderrug. Symptomen die gepaard gaan met problemen die voortvloeien uit de nervus ischiadicus, met name ischias, spinal hernia en Spinale stenose, zouden worden verlaagd wanneer lichte tot matige druk wordt toegepast op deze hiel drukpunt.

Kant van de hiel

De zijkanten van de hiel, waar de top van de enkel voldoet aan de hiel, is een drukpunt in "The reflexologie Bijbel" om te helpen verlichten pijn in stuitje of extreme onderin de rug hebt genoteerd. Toepassing van zachte druk met een binnenwaartse beweging, masseren richting de grote teen, voor een periode van 15 tot 30 seconden. Deze drukpunt is alleen te vinden op de binnenkant van de voet, de kant die het dichtst bij de grote teen. Het punt wordt direct uitgelijnd met het midden hak drukpunt gekoppeld aan de nervus ischiadicus.


gerelateerde artikelen