Is kabeljauw lever een anti-inflammatoire olie?

February 2

Is kabeljauw lever een anti-inflammatoire olie?

Levertraan bevat EPA en DHA, twee belangrijke omega-3 essentiële vetzuren. Het lichaam kan niet het synthetiseren van deze voedingsstoffen op zijn eigen, dus het moet hen veilig uit de voeding. Recent onderzoek verbindt omega-3 essentiële vetzuren met belangrijke anti-inflammatoire activiteit die het risico van ernstige chronische ziekten zoals hart-en vaatziekten minimaliseert. Spreken met uw arts of zorgverlener over de anti-inflammatoire voordelen van kabeljauw lever olie suppletie.

EPA & DHA

EPA en DHA staan respectievelijk voor Eicosapentaeenzuur en het Docosahexaeenzuur (DHA). Een eetlepel levertraan biedt 1 g EPA en DHA 1,5 g. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, EPA en DHA de chronische ontsteking geassocieerd met hart-en vaatziekten te verminderen. Levertraan vermindert ook ontsteking in auto-immune ziekten zoals lupus, reumatoïde artritis, ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

Cytokines

Cytokines zijn een soort eiwitten geactiveerd door het lichaam van de reactie op ontsteking; het gaat hierbij om Tumornecrosefactor-alfa, interleukin-1 en Interleukine-6 C - reactief proteïne. Hoog niveau van C - reactief proteïne vaak aanwezig bij patiënten met coronaire hartziekten. Volgens Artemis P. Simopoulos, M.D., F.A.C.N. van het Center for genetica in Washington, D.C., onderdrukken omega-3 vetzuren de uitdrukking van cytokines; Hierdoor treedt op omdat de EPA en DHA witte bloedcellen stoppen produceren inflammatoire eiwitten.

Vitamine D

Levertraan biedt ook een goede bron van vitamine D, een belangrijke vitamine die anti-inflammatoire effecten produceert, volgens een recent onderzoek. Een eetlepel van kabeljauw lever biedt 338 percent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vitamine D. Een studie van de juni 2011 uitgevoerd door Iraanse onderzoekers vond dat de inflammatoire markering C - reactief proteïne veel hoger bij patiënten met lage niveaus van vitamine D in hun bloed in vergelijking met onderwerpen met normale niveaus van vitamine D. is De resultaten van deze studie werden gepubliceerd in het tijdschrift "metabool syndroom, Diabetes en obesitas: doelstellingen en therapieën."

Waarschuwing

De omega-3 vetzuren in levertraan produceren soms bijwerkingen zoals gas, opgeblazen gevoel en diarree. Omega-3 vetzuren ook fungeren als anticoagulantia; Als u een bloedende stoornis zoals hemofilie, of als je de neiging om gemakkelijk te vermorzelen, levertraan uw symptomen kan verergeren. Levertraan kan ook negatief werken met bepaalde medicijnen, met name bloed verdunners zoals warfarine en clopidogrel, merknamen Coumadin en Plavix respectievelijk. Zoek medische verklaring voordat u levertraan voor ontsteking aanvullen.


gerelateerde artikelen