Ziekte van Alzheimer Drugs voor dementie

January 31

Ziekte van Alzheimer Drugs voor dementie

De ziekte van Alzheimer (AD) heeft geen remedie vanaf 2010, maar de progressie van geheugen waardevermindering kan worden uitgesteld met het juiste gebruik van medicatie. De prevalentie van AD toeneemt met de leeftijd. Behandeling waarbij de medicijnen om te vertragen van geheugenverlies, hopelijk tot een natuurlijke dood optreedt, heet "preventie via vertraging." Medicatie kunnen ook helpen de angst, stemmingsstoornissen en depressie die vaak gepaard gaan met dergelijke verwoestende geestelijke achteruitgang te behandelen.

Medicijnen om te voorkomen dat geheugen bijzondere waardevermindering

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft vier medicijnen te vertragen van verlies van het geheugen bij mensen met milde tot matige AD goedgekeurd. De drugs--donepezil (verkocht onder de merknaam Aricept), reminyl (Galantamine), exelon (Rivastigmine tartraat) en cognex (Tacrine)--allemaal door stoppen of vertragen van de werking van het enzym acetylcholinesterase, die normaal acetylcholine, een neurotransmitter breekt optreden. Acetylcholine is belangrijk voor leren en geheugen. Memantine (Namenda) is de enige medicatie gebruikt voor de behandeling van patiƫnten met matige tot ernstige AD. Het is gedacht om te werken door het blokkeren van de actie van glutamaat, een aminozuur dat is gebruikt als een kruiden. De drug nicotine--beroemd om maken het roken van sigaretten verslavend--is een stimulerend middel dat de verhogingen van de neurotransmitter release, en de drug reminyl nicotine receptoren activeert ter verbetering van korte-termijn geheugen.

Medicatie om angst- en stemmingsstoornissen

Als AD vordert en leidt tot progressieve verwarring, onvermogen tot het uitvoeren van dagelijkse activiteiten of communiceren en afleveringen van verdwalen, komen angst- en stemmingsstoornissen storingen vaak voor. Als de hersencellen worden vernietigd, kan de persoon hebben fysieke of verbale uitbarstingen en vaak zal tempo, schreeuwen, hallucineren en hebben wanen. Anti-angst geneesmiddelen zoals als lorazepam (Ativan) olanzapine (Zyprexa) kan worden voorgeschreven om te controleren gedrags uitbarstingen of agitatie, of misschien een stemmingsstabilisator zoals divalproex natrium (Depakote) worden aanbevolen. Anti-psychotische medicatie gebruikt voor de behandeling van de hallucinaties, wanen en agressie omvatten Aripiprazol (Abilify), clozapine (Clozaril), haloperidol (Haldol), quetiapine (Seroquel), risperidon (Risperdal) en ziprasidone (Geodon). Soms is een medicijn zoals carbamazepine (Tegrital), meestal gebruikt voor inbeslagneming stoornissen, wordt gebruikt voor de behandeling van agressie.

Anti-depressiva

Verwarring is gemeenschappelijk voor depressie en AD gelijk, en veel mensen met AD ontwikkelen depressie. Wanneer een arts probeert te maken van een diagnose, zal hij proberen te uitsluiten van andere oorzaken van verwarring en het voorschrijven van een anti-depressivum drug om te zien als die de symptomen verlicht. Medicijnen vaak voorgeschreven voor de behandeling van depressie omvatten: citalopram (Celexa), fluoxetine (Prozac), paroxeine (Paxil), sertraline (Zoloft) en trazodon (Desyrel).

Medicatie voor slaapstoornissen

Slaapstoornissen komen vaak voor bij personen met AD. Ze vaak gebrek aan oefening en mentale stimulatie gedurende de dag en misschien raken in de war over de vraag of het dag of nacht. Er zijn vele medicijnen gebruikt om slaap, met inbegrip van antidepressiva en traditionele slaappillen zoals Ativan te bevorderen. Daarnaast kan de medicatie Aricept, die wordt gebruikt om te vertragen van geheugenverlies, slaapstoornissen zoals slaapapneu dalen.


gerelateerde artikelen