Niacine & angst

August 9

Emotionele en fysieke stress leidt vaak tot gevoelens van angst. Angst is een normale reactie op stress in matiging. Echter voor sommige mensen, angst wordt overdreven, moeilijk te controleren en dagelijkse leven een negatieve invloed. Angststoornissen zijn post-traumatische stress-stoornis, obsessief-compulsieve stoornis en specifieke fobieën om enkelen te noemen. Niacine heeft een lange geschiedenis van het behandelen van de symptomen van angst en depressie, hoewel het niet een remedie voor beide voorwaarden. Raadpleeg een professionele gezondheidswerker alvorens niacine om welke reden.

Angst symptomen en incidentie

Angst heeft veel emotionele en fysieke triggers, hoewel het meestal wordt gekenmerkt door een verzameling van symptomen, met inbegrip van nervositeit en gastro-intestinale pijn, verhoogde hartslag, hoge bloeddruk, slapeloosheid, als vermeld in "Professionele gids aan ziekten." Angststoornissen kunnen leiden tot paniekaanvallen, die leiden hartaanvallen in zeldzame gevallen tot kunnen. Volgens de National Institute of Mental Health, wordt meer dan 18 procent van de volwassen bevolking van de VS gediagnosticeerd met een angststoornis die ten minste één jaar duurt. Een belangrijke oorzaak van angst is chronische overmatige stimulatie van het sympathische zenuwstelsel, die activeert de "vecht-of-flight" respons en overstromingen het lichaam met hormonen en chemische stoffen, zoals adrenaline.

Functies en eigenschappen van niacine

Niacine, ook wel vitamine B3, is nodig voor DNA herstellen, synthese van steroïde hormonen en de stofwisseling in het lichaam. Een sterke eigenschap van niacine is de mogelijkheid om te ontspannen van het spierweefsel samenstellen van slagaders, waardoor hun diameter. Dit proces, genaamd vasodilatatie, leidt tot verhoogde bloedtoevoer en verlaagde bloeddruk. Volgens "Biochemie van de menselijke voeding," niacine ook verhoogt bloedniveaus van HDL hebt, de "goede" cholesterol, en vermindert de hoeveelheid LDL, de "slechte" cholesterol, die verder cardiovasculaire gezondheid verbetert. Misschien belangrijkste met betrekking tot angst, niacine is een tegengif voor adrenaline, dat wordt vaak overdreven geproduceerd in mensen met angst.

Niacine en angst

Anekdotische, is er door sommigen beweerd dat niacine vermindert angst en depressie, terwijl het bevorderen van kalmte en beter te slapen. Volgens "Biochemische, fysiologische en moleculaire aspecten van de menselijke voeding," is het mogelijk dat niacine de mogelijkheid tot verhoging van de bloedstroom, verminderen van bloeddruk, elimineren overtollige adrenaline en hormonen reguleren kan bijdragen tot gevoelens van ontspanning in degenen die worden benadrukt. Echter, niacine wordt niet beschouwd als een geldig behandeling voor angst of depressie door de Amerikaanse Food en Drug Administration of the American Medical Association. Verdere, hogere doses Niacine leiden vaak tot "spoelen," een ongemakkelijk roodheid, jeuk en milde branden thats als gevolg van wijdverspreide vasodilatatie van de bloedvaten onder de huid. Ironisch genoeg, niacine blozen kan daadwerkelijk verhogen angst bij degenen die teveel nemen.

Niacine doseringen

Volgens "Vitaminen: fundamentele aspecten in voeding en gezondheid," de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor niacine varieert van 2 mg bij zuigelingen jonger dan 6 maanden oud, tot 17 mg voor zogende vrouwen. Nemen van niacine in doseringen van 100 mg of meer kan leiden tot symptomen blozen. Niacine blozen is meestal meer prominent gevoeld in het gezicht en de bovenste nek. Sommige gebruikers verkiezen om te voorkomen dat niacine blozen, niacinamide, een synthetische vorm van niacine die geen vasodilating eigenschappen.


gerelateerde artikelen