Voedingsmiddelen rijk aan Gamma-linoleenzuur zuren

March 14

Voedingsmiddelen rijk aan Gamma-linoleenzuur zuren

Zoals omega-3 vetzuren zijn omega-6 vetten essentieel, wat betekent dat je lichaam niet maken en zij moeten afkomstig zijn uit voedsel. Gamma-linoleenzuur of GLA, verwijst naar de omega-6 vetzuren gevonden in plantaardig voedsel. Zeer weinig voedsel dat je normaal eet bevatten GLA, volgens NYU Langone Medical Center, maar kunt u mogelijk tot uw inname door met inbegrip van hennep olie, spirulina of Bernagie olie. Raadpleeg uw arts voordat u ter aanvulling van uw dieet met deze voedingsmiddelen.

GLA Versus LA

De meeste van uw omega-6 vetzuren afkomstig uit plantaardige oliën in de vorm of linolzuur of LA. Je lichaam omgezet in de LA in de plantaardige oliën GLA in je lichaam, die vervolgens wordt omgezet in arachidonzuur of AA. Er is bezorgdheid dat hoge inname van omega-6 vetzuren in de vorm of de LA en de AA ontsteking verhogen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Echter kan krijgen van uw omega-6-vetzuren van voedingsmiddelen rijk aan GLA ontsteking verminderen.

Hennep olie

In vergelijking met andere oliën zoals olijf of saffloerolie, bevat hennep olie het hoogste bedrag van GLA. Twee tot en met 4 procent van de onverzadigde vetten in hennep olie komt uit inhoudelijk GLA. Vanwege de hoge hoeveelheid onverzadigde vetten in hennep olie gevonden, het moet niet worden gebruikt als een bakolie, maar u kunt toevoegen aan de salade of motregen het over korrels of gekookte groenten voor de smaak.

Spirulina

Ook bekend als blauw - groene algen, spirulina--een bron van GLA--in andere delen van de wereld wordt gegeten, maar wordt meestal beschouwd als een aanvulling in de Verenigde Staten. U kunt meng spirulina poeder of vlokken in een smoothie, strooi het op een salade of toe te voegen aan een schotel van graan. Sommige bronnen van spirulina kunnen bevatten bacteriën of zware metalen, die schadelijk kan zijn voor uw gezondheid. Verklein uw kans en zoek naar spirulina die is getest voor contaminanten.

Bernagie olie

Bernagie olie is de rijkste bron van GLA, volgens de NYU Langone Medical Center. Zoals spirulina is Bernagie olie meer een aanvulling dan een levensmiddel. Het komt uit de bee plant en wordt soms ook aangeduid als starflower olie. Bernagie-olie bevat amabiline, wat een pyrrolizidine-alkaloïde die giftig is voor je lever. De meer Bernagie olie je neemt, hoe groter het risico op leverschade, volgens het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Zoeken naar Bernagie olie gecertificeerd vrij van onverzadigde pyrrolizidine alkaloïden om uw risico te verminderen.


gerelateerde artikelen