Afname van de pH van het bloed veroorzaakt door oefening

March 10

Afname van de pH van het bloed veroorzaakt door oefening

De pH van uw bloed is normaal gesproken tussen 7,35 en 7,45, net iets boven neutraal. De term "pH"--wat staat voor potentiële waterstof--geeft u een idee van de zuurgraad of alkaliteit van een stof. Inspannende fysieke activiteit is zelfs een spanning op uw bloed, wat leiden uw bloed pH tot kan te laten vallen of worden zuurder. Hoe dit gebeurt is heel eenvoudig en hoe je lichaam zich aanpast aan het is heel ingenieus.

Energie

Een verandering in uw bloed pH tijdens de oefening wordt grotendeels veroorzaakt door de toenemende behoefte aan energie. Wanneer u de oefening, kick je cellen in een hogere versnelling, waardoor energie om uw bewegingen. De twee belangrijkste trajecten waarmee dit gebeurt zijn aërobe en anaërobe metabolisme. Aërobe metabolisme is het traject voor de productie van energie die gebruikmaakt van zuurstof; anaërobe metabolisme produceert energie zonder zuurstof. Beide systemen produceren een bijproduct dat kan verlagen de pH van je bloed.

Zuurgraad

Tijdens aërobe metabolisme laat uw spiercellen kooldioxide in je bloed. Wanneer bloed in de werkende spieren reist, zuurstof omgewisseld voor koolstofdioxide en waterstof. De cellen nemen zuurstof uit het bloed en het bloed draagt weg kooldioxide en waterstof--afvalproducten van cellulaire metabolisme. De combinatie van kooldioxide en waterstof maakt een reactie waardoor de zuurgraad in de bloedbaan, die de pH van het bloed afneemt.

Melkzuur

Anaërobe metabolisme is niet bedoeld om op lange termijn energieproductie vanwege de invloed ervan op uw bloed pH. Wanneer u intensiever traint dan zuurstoftoevoer kan bijbenen, verandert het lichaam aan anaërobe metabolisme. Een product van deze metabolisme is pyruvaat, die je lichaam verandert in melkzuur en vrijkomen in het bloed. Als de toevoeging van melkzuur uw lichaamseigen klaring overschrijdt, vermindert uw bloed pH.

Aanpassingen

Met regelmatige oefening past je lichaam. Opleiding bereidt het lichaam voor oefening, wat resulteert in de mogelijkheid om te werken met een hogere intensiteit zonder Bel voor energie door middel van anaerobe middelen. Bovendien, wordt het lichaam beter kunnen gebruiken van lactaat tijdens de oefening. Melkzuur treedt in de mitochondriën van de cel van de spier, waar de aërobe metabolisme optreedt. Met de opleiding kan het lichaam meer melkzuur gaan de mitochondriën en gebruiken voor aërobe metabolisme, vermindering van het bedrag vrijkomen in de bloedbaan.


gerelateerde artikelen