Wat zijn sommige problemen met de spijsvertering tijdens de zwangerschap?

February 22

Wat zijn sommige problemen met de spijsvertering tijdens de zwangerschap?

Meeste zwangere vrouwen mag verwachten ochtendmisselijkheid, maar zij realiseren zich niet hoeveel andere problemen met de spijsvertering kunnen optreden tijdens de zwangerschap. De meeste van deze worden veroorzaakt door het hormoon progesteron ontspannen van de spieren van het spijsverteringsstelsel, wat vertering van voedsel vertraagt. Als je zwanger bent, ontdek wat u kunt verwachten, zodat u zult worden voorbereid.

Brandend maagzuur

Zuurbranden, een brandend gevoel voelde vanaf de onderkant van het borstbeen naar de lagere keel, wordt door veel vrouwen ervaren tijdens de zwangerschap. Dit komt omdat zwangerschap hormonen de klep die scheidt van de slokdarm van de maag om te ontspannen veroorzaken, en ook omdat de zich uitbreidende baarmoeder druk op de maag zet en duwt van zuur in de slokdarm. Hoewel het mogelijk niet volledig elimineren van brandend maagzuur, kunt u stappen ondernemen om het verlichten. Vermijd grote maaltijden, slaap gestut lichtjes, vermijden liggen na eten en slijtage kleding verliezen. Kauwgom kan ook helpen, volgens de website van ouderschap BabyCenter.com. Vraag uw arts over het gebruik van een antacidum, ook.

Constipatie

Zwangerschap hormonen kunnen ontspannen van de spieren in de darmen en spijsvertering, waardoor veel zwangere vrouwen om op een gegeven moment worden verstopt vertragen. Passeren van harde of droge ontlasting, hebben pijnlijke stoelgang of met minder dan drie stoelgang per week zijn tekenen van constipatie, volgens de National Women's Health Information Center. Om te verlichten van constipatie, drink veel water, eet vezel-rijk voedsel en krijgen sommige oefening dagelijks, zoals een stevige wandeling. De Mayo Clinic stelt ook vragen uw arts over het gebruik van een Kruk waterontharder.

Gas

Gas wordt meestal geproduceerd wanneer voedsel dat niet volledig werd verteerd door enzymen in de maag en de dunne darm wordt afgebroken door de bacteriƫn in de dikke darm, stelt BabyCenter.com. Omdat zwangerschap vertraagt de spijsvertering, dit geeft de bacteriƫn in de dikke darm meer tijd om te werken aan deze onverteerd materiaal en genereert meer gas. Als u last van gas heeft, Vermijd strakke kleding, koolzuurhoudende dranken en gasproducerende voedingsmiddelen zoals broccoli en bonen.

Misselijkheid en braken

Misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap, ook wel aangeduid als ochtendmisselijkheid, is ervaren door meer dan de helft van de zwangere vrouwen, volgens de American Association van de zwangerschap. Hoewel ochtendmisselijkheid neigt te verdrijven na de eerste drie maanden, zullen sommige vrouwen ervaren misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap. Verlichten van ochtendmisselijkheid, eet kleinere, maar meer frequente maaltijden, het vermijden van sterke geuren en probeer het eten van crackers of watermeloen te regelen uw maag. Als u ondervindt hyperemesisgravidarum, een conditie die gekarakteriseerd wordt door aanhoudende, intense braken en gewichtsverlies, zie uw arts onmiddellijk; u wellicht worden behandeld in het ziekenhuis.


gerelateerde artikelen