Eenvoudige waterfilters voor kinderen

February 17

Eenvoudige waterfilters voor kinderen

Hebben we de neiging om schoon water voor verleend nemen, maar het is belangrijk voor kinderen om te leren dat water is niet veilig om te drinken. Waterbehandeling voorzieningen gebruiken een systeem van filters en behandelingen om ons water veilig. Thuis of in het bos te geven kinderen een beter begrip van hoe water schoon en veilig om te drinken is gemaakt, kunt u eenvoudige waterfilters bouwen.

Zandfilter

De Monroe County waterautoriteit in Rochester, New York, raadt onderwijs kinderen over het filteren van water door middel van een eenvoudige trechter en wat zand. Om te bouwen van deze waterfilter, Knip een cirkel van een papieren handdoek en vouw de cirkel in de helft tweemaal. Open de gevouwen rondje om te maken van een kegel en de kegel invoegen in een trechter die u hebt gestut in een glas of pot. De papieren conus vullen met zand en lepel een beetje vuil in wat schoon water. Langzaam het modderig water giet in het zand en observeren wat er uit aan de andere kant. Als sommige vuil via de zandfilter krijgt, is het omdat de vuildeeltjes klein genoeg waren te knijpen door. De waterautoriteit van Monroe County legt uit dat is de reden waarom meer dan één type van filtratie wordt gebruikt bij waterzuivering planten.

Gelaagde Filter

PBS Kids suggereert een waterfilter die is een beetje ingewikkelder te maken. Voor dit filter, neem een fles van 2 liter soda en snijd het in tweeën. De bovenste helft flipover en plaats het in de onderste helft dus hebt u een trechter. Laag de trechter met een servet of papieren handdoek, grind, zand en katoen ballen. Nu maken vuil wat water door toevoeging van bakolie, voedsel kleuren, stukjes papier en kleine stukjes van piepschuim. Langzaam het water door de trechter giet en kijken wat er gebeurt. Neem nota van wat werd gevangen in elk van de filter-lagen.

Wildernis Filter

Als u bent camping en moet ervoor zorgen dat je schoon water om te drinken, biedt de Wilderness Survival Skills-website een plan voor het maken van een filter in het bos. Om uw filter, moet u eerst een container vinden. Zak gaten in een blikje, een fles van kunststof soda te gebruiken of een kegel van berkenschors mode. Dekking van de opening met steentjes, gras gaas of katoen. Dan vullen met grind en zand. Het water zelfs om veiliger te maken, zet u een laag houtskool van uw vuur tussen het grind en zand.


gerelateerde artikelen