Wat zijn de oorzaken van zenuwpijn in het gezicht?

January 27

Problemen met de zenuwen die het gezicht kunnen alleen geen pijn maar gevoelloosheid en zwakte ook. Dit kan bemoeilijken het eten en spreken. Het is altijd best om de oorzaak van zenuwpijn in het gezicht goed gediagnosticeerd, zoals in sommige gevallen, het is een waarschuwing teken van een ernstige onderliggende ziekte. Zodra de oorzaak bekend, fysiotherapie, medicijnen is en, in sommige gevallen kan chirurgie helpen oplossen van de symptomen.

Trigeminus neuralgie

Trigeminus neuralgie is een aandoening van de nervus facialis waardoor ernstige pijn meestal gevoeld in de neus, lippen, ogen, voorhoofd, kaak of oren. De pijn wordt vaak beschreven als elektrische of schokkend. De oorzaak blijft vaak onbekend, maar het kan van een trauma aan het gezicht of hoofd, beweert de vereniging trigeminus neuralgie. Het heeft de neiging te beïnvloeden slechts één kant van het gezicht, maar sommige patiënten symptomen aan beide zijden. De behandeling bestaat meestal het gebruik van anti-convulsant en anti-depressivum drugs om te helpen beheren van de pijn. In sommige gevallen is chirurgie moet druk op de zenuw.

Herpes Zoster infectie

Een herpes zoster infectie of gordelroos, treedt op wanneer het varicella virus dat ervoor zorgt dat waterpokken, wordt geactiveerd in het lichaam. Het kan beïnvloeden elk gebied, met inbegrip van de zenuwen in het gezicht. Deze voorwaarde wordt vaker in die ouder dan 55. Het risico stijgt ook bij personen met ziekten die invloed hebben op het immuunsysteem. Gordelroos vaak reist langs de route van een zenuw, en het brandende pijn samen met een huiduitslag kan veroorzaken. Het is vooral gevaarlijk als het verspreidt in het oog, als het fcan leiden tot een verlies van visie, waarschuwt de American Academy of Family Physicians. Er zijn verschillende medicijnen die kunnen worden gebruikt om de symptomen onder controle totdat de voorwaarde is opgelost.

Glossopharyngeus neuralgie

Hoewel de precieze oorzaak van glossopharyngeus neuralgie onbekend is, kunnen de symptomen worden veroorzaakt door druk op de zenuwen van het gezicht van een slagader. De nervus glossopharyngeus besturingselementen de spieren van de keel en het Relais informatie tussen de keel, de tong, de amandelen en de hersenen. Deze aandoening kan leiden tot ernstige pijn aan de achterkant van de keel, die naar het oor uitstralen kan. De pijn kan worden veroorzaakt door het kauwen, slikken, praten, hoesten of niezen. Behandeling omvat medicijnen en in sommige gevallen operatie om te verwijderen van de druk op de zenuw.

Diabetische neuropathie

Diabetes die niet goed onder controle kan leiden tot de constante hoge niveaus van de bloedsuiker. Dit kan na verloop van tijd schade aan zowel de bloedvaten als de zenuwen door het lichaam, met inbegrip van het gezicht. De zenuwen kunnen fysiek beschadigd of ontstoken veroorzaken pijn, gevoelloosheid en zwakte. Volgens de nationale Diabetes informatie Clearinghouse, wanneer dit van invloed is op de zenuwen van het gezicht, het heet een focale neuropathie. Focal neuropathie wordt gediagnostiseerd wanneer er plotselinge zwakte van een zenuw of een groep van zenuwen. In ernstige gevallen, kan het leiden tot veranderingen in de visie en gezicht verlamming. De meest relevante treffer is preventie door bloedsuikerspiegel onder controle te houden.


gerelateerde artikelen