Koorts tijdens de zwangerschap

January 31

Koorts tijdens de zwangerschap

Een koorts is vaak een zorgelijke toestand, vooral als je zwanger bent. Het treedt op tijdens de zwangerschap voor een verscheidenheid van redenen, waarvan sommige dringende behandeling van een arts vereisen. Hoewel de behandeling van uw koorts zal niet genezen van de ziekte of infectie die het veroorzaakt, zal het u helpen zich beter voelt en voorkomen van complicaties zoals uitdroging.

Symptomen

Volgens Dr Randy Fink op de PregnancyToday website, is iets hoger dan 100.4 graden Fahrenheit beschouwd als een koorts. Koorts kan overal laatst van een paar uur tot enkele dagen. Naast een stijging van de temperatuur, koorts meestal vergezeld gaan van bijkomende symptomen zoals spierpijn, gebrek aan eetlust, vermoeidheid, hoofd pijn, rillen, prikkelbaarheid, verwarring, uitdroging en zweten. Als een koorts is een ernstige en langdurige, kan het leiden tot koortsstuipen.

Oorzaken

De toename van het hormoon progesteron dat tijdens de zwangerschap vaak optreedt verhoogt de temperatuur van het lichaam. Koorts worden ook vaak veroorzaakt door een virus, bacteriƫle infectie, uitputting van de hitte, een ernstige zonnebrand of een inflammatoire aandoening zoals artritis. Sommige medicijnen, zoals die welke worden gebruikt voor het beheren van hoge bloeddruk of antibiotica, ook bijdragen aan koorts tijdens de zwangerschap. Bovendien, veroorzaken bepaalde inentingen, zoals tetanus of Acellulair kinkhoest, koortsen.

Rechtsmiddelen

Neem contact op met uw arts als u een koorts tijdens de zwangerschap ontwikkelt uitsluiten van een ernstige infectie of aandoening. Als de koorts is niet ernstig wordt bepaald, kunt u het thuis behandelen door het nemen van de juiste dosis van acetaminophen en plaatst een koud washandje op je voorhoofd. U kunt ook een lauw bad nemen of wrijven een natte spons of washandje over uw hele lichaam koel uzelf af en verminderen uw temperatuur. Verwijder eventueel extra lagen van kleding en circuleren van de lucht in de kamer met een ventilator of airco. Drink water en vloeistoffen vaak te koel je lichaam intern houden gehydrateerd.

Gevaren

Laat niet uw koorts te gaan onbehandeld. Koorts, vooral tijdens het eerste trimester van de zwangerschap, kunnen leiden tot aangeboren afwijkingen en zelfs vroeggeboorte. Bovendien zijn de omstandigheden die leiden een koorts, zoals een infectie of ziekte als waterpokken tot, vaak gevaarlijk zijn voor je ongeboren baby. Een intra-Vruchtwater infectie, waar bacteriƫn infecteert dat vruchtwater rond uw baby, ook triggers contracties en vereist dat je baby geboren worden ongeacht zijn leeftijd.


gerelateerde artikelen