Lopen versterken Hamstrings of Quads?

February 19

Lopen versterken Hamstrings of Quads?

Niet alleen lopen verbetert uw cardiovasculaire gezondheid, maar het is ook een gewicht dragende oefening die je botten versterkt. Tijdens de beweging van het lopen activeert u talrijke spieren in het onderlichaam, met inbegrip van de hamstrings en beenstrekkers.

Voordelen van wandelen

Tijdens het lopen, uw hartslag wordt verheven en je ademhaling wordt meer gearbeid u misschien het breken van een zweet. Dit op zijn beurt bevordert gewichtsverlies en uw aërobe capaciteit opbouwt. U werkt ook uw hamstrings en beenstrekkers, zodat beide spieren eigenlijk sterker geworden. De hamstrings zit op de achterkant van de dijen en de quads zitten aan de voorkant.

Fysiologie van het lopen

Uw hamstrings worden geactiveerd in de fase van de uitbreiding en het begin van de fase van de schommeling van het been wanneer u een stap te nemen. Deze bewegingen staan bekend als extensie en knie flexie heup. De quads functie flex de heupen en de knieën uit te breiden. Flexie heup plaatsvindt wanneer u uw dij naar je maag verplaatst. Knie extensie vindt plaats wanneer u strek je been. Al deze bewegingen optreden terwijl je loopt, dat is waarom u beide spiergroepen werkt.

Extra spieren gewerkt

Wandelen werkt ook verschillende andere spieren in het lichaam. De heup flexoren, ook bekend als de iliopsoas, begint op de lagere maag op de bovenbenen. Zij wordt telkens als u uw heup flex gewerkt. De kalveren, die bestaan uit de gastrocnemius en soleus spieren, zit op de achterkant van de onderbenen en worden geactiveerd wanneer u van de grond met uw voet duwen. Dit heet plantaire flexie. De rectus abdominis, obliques en erector spinae rusten in de kern van het lichaam. Zij allen contract samen om te houden van je lichaam stabiel en voor de productie van kracht. De rectus abdominis is in de maag, de obliques rennen onderaan de kanten van de ribbenkast en de erector spinae overspant de wervelkolom.

Trucs voor het verkrijgen van meer kracht

Wandelen op vlakke grond versterkt de hamstrings en de quads, maar u kunt het effect verbeteren door de weerstand toe te voegen aan je lichaam. Een gewogen vest is een goede optie, omdat het gewicht gelijkmatig is verdeeld en u deze van lichte tot zware aanpassen kunt. Lopen van heuvels, is een andere manier om het werk op je dijen. Praktijk lopen voorwaarts en achterwaarts. Als u een loopband voor uw wandel workouts, vergroot de hellingshoek.

Wandelen van formulier

Goede vorm moet worden rekening gehouden met wandelen, net als krachttraining. Houd uw schouders naar achteren, borst omhoog en je blik vast vooruit te allen tijde. Beweeg je armen in een gestage beweging en druk krachtig van de grond met je voeten.

Tips over gewicht opleiding

Wandelen zal niet maken uw hamstrings en de quads groot. Als dit uw doel is, voert gewicht oefeningen waarbij heup flexie en extensie, en knie flexie en extensie. Squats, been persen, lunges, stepups, been uitbreidingen en been krullen werk goed. Gebruik een zware weerstand om de meest hoeveelheid vooruitgang te maken.


gerelateerde artikelen