Lunch Box ideeën voor kleuters

January 18

Lunch Box ideeën voor kleuters

Overzicht

Wanneer uw kind kleuterschool begint, is het wellicht voor de verpakking van haar lunch elke dag. De voedingsmiddelen die zijn er in single-portie maten in de supermarkt zijn handig, maar zijn vaak gevuld met zout, suiker, vet en lege calorieën. Het is beter voor de verpakking van de nutriënt-dichte voedingsmiddelen voor uw peuter. Omdat jonge kinderen kieskeurig worden kunnen, verhoogt sturen je kleintje af met voedingsmiddelen die kijken en proeven aantrekkelijk, de kans dat ze haar hele lunch eigenlijk eet.

Het hoofdgerecht

Lunch Box ideeën voor kleuters

Het traditionele hoofdgerecht voor een lunchbox is een sandwich. Terwijl de meeste peuters als eenvoudige broodjes zoals kaas, pindakaas en gelei en deli ham, zullen sommige slagen er niet in hetzelfde item dagelijks eten. Probeer te plaatsen van de dezelfde vullingen dat u zou tussen twee sneetjes brood in een tortilla in plaats daarvan-- en vervolgens wikkel het en snijd het in pinwheel rondes. Een andere manier om te verkleden broodjes is om ze te knippen in leuke vormen met cookie cutters. Of proberen verschillende soorten brood, zoals rogge, roggebrood of pita brood. Broodjes gezonder maken met behulp van hele korrels brood, een echt fruit verspreid in plaats van suikerhoudende gelei en sla en tomaat aan vleeswaren broodjes toevoegen.

Ook houd in gedachten dat er andere hoofdgerechten die de plaats van een boterham kunnen. Je peuter kan genieten van yoghurt gemengd met bessen. Een andere optie is om te vullen een thermos of geïsoleerde container met verwarmde restjes of soep. Of verpakking een taco salade gemaakt met rundergehakt, sla, tomaten, olijven en sour cream-- en tortillachips op de kant proberen. Uw kind zou kunnen genieten van koude pastasalade gemengd met rauw of gestoomde groenten als goed.

Fruit en groenten

Lunch Box ideeën voor kleuters

Omvatten een vrucht of een groente met uw kind lunch te voegen kleur, crunch en vitaminen aan haar mid-dag-maaltijd. Strooi er gesneden fruit met citroensap om te voorkomen dat bruinen. Naast de typische lunch vak fruit zoals appels, bananen en sinaasappels, proberen stukjes meloen of ananas, een kleine container van bessen of een handvol gedroogde vruchten. Vergeet niet om de druiven in tweeën gesneden in de lengte om te voorkomen dat verstikking. Peuters willen ook vaak eten van groenten met een dip. Voorzien in een kleine container ranch of blauwe kaas dressing, hummus of salsa dompelen. Omvatten baby wortelen, rauwe groene bonen, plakjes komkommer of paprika of kerstomaatjes gesneden in de helft voor dompelen.

Snacks

Lunch Box ideeën voor kleuters

Voorverpakte snacks, zoals chips en kaas soezen, zijn vaak hoog in vet, calorieën en natrium. Vervang deze met huis-geknald popcorn, met een besprenkeling van knoflookpoeder voor de smaak. Een ander idee is om zelfgemaakte wit of zoete aardappel chips in de oven. Bestrooi ze lichtjes met zout en peper, knoflookpoeder of kaneel. In plaats van cupcakes, chocolade repen en andere zoete lekkernijen, bevatten een aantal zelfgemaakte SAP-gezoet cookies. Of gelatine "jigglers" door volgens de aanwijzingen op de verpakking en brokken van bananen, rozijnen of andere zoete vruchten toe te voegen voordat ze instellen. Een trail mix gemaakt met gedroogde cranberries, geraspte kokos, geroosterd Haver graan en een paar chocolade chips kan ook voldoen aan een zoete tand zonder toevoeging van te veel lege calorieën. Voeg geen hele noten aan een trail mix voor een peuter, als ze kunnen een gevaar voor verstikking.

Dranken

Als uw kind preschool geen melk biedt, kunt u overwegen een miniatuur flesje water met je kind te sturen. Water zal hem hydrateren, niet vul hem zodat hij kan niet van de lunch eten en geen suiker of calorieën aan de maaltijd toevoegt zal. Als uw kind niet zal water drinken, geef hem boxed vetarme melk of vruchtensap van 100 procent. Vermijd verpakking uw kind fruit cocktail drinken of sportdranken, omdat ze overmatig suiker bevatten.


gerelateerde artikelen