Voedingswaarde feiten over een biefstuk 5 oz

October 19

Voedingswaarde feiten over een biefstuk 5 oz

Biefstuk is een eiwitrijke gerecht dat vaak is gereserveerd voor speciale gelegenheden, omdat het kan duur zijn. Hoewel biefstuk een brede term is, de meeste restaurants gebruiken de term om te verwijzen naar rundvlees lendenen, een soort steak waarmee rijke smaak vanwege zijn matig hoog vetgehalte. Deze voeding feiten verwijzen naar een gebraden 5 oz top entrecote; Als u uw biefstuk met olie bereiden of het met boter boven, zijn de voedingswaarden verschillend.

Calorieën

Een top 5 oz-entrecote bevat 344 calorieën of ongeveer 17 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van 2.000. Duurt 35 minuten van joggen of 23 minuten van skaten te branden uit 344 calorieën, volgens de Mayo Clinic-website.

Eiwit

Biefstuk, net als andere dierlijke producten, is een rijke bron van eiwit. Een 5 oz portie biefstuk biedt 38 g eiwit, meer dan zes keer het bedrag in één ei. Eiwit helpt bij het bouwen en repareren van spieren en andere weefsels.

Vet

Een nadeel van biefstuk is dat het hoog in vet kan zijn. Een steak 5 oz heeft 20 g vet, met inbegrip van 8 g verzadigd vet. Teveel verzadigd vet kan verhogen het risico op hart-en vaatziekten; de American Heart Association adviseert een dagelijkse limiet van 16 g.

Koolhydraten

Als je op een koolhydraatarm dieet, kunnen biefstuk een aanvaardbaar menu-item; het bevat geen koolhydraten. Onderzoek van de uitgave van februari 2006 voor "Archives of Internal Medicine" suggereert dat koolhydraatarme diëten sneller gewichtsverlies dan vetarme diëten, maar nog steeds moet u beperken uw calorie-inname om gewicht te verliezen kunnen produceren.

Mineralen

Biefstuk bevat talrijke mineralen en het is bijzonder rijk aan kalium, magnesium, zink en fosfor. Biefstuk is laag in koper en mangaan.

Vitaminen

Biefstuk is rijk aan vele vitamines, maar het biedt sommige B-vitaminen zoals niacine en choline. Deze voeding biedt ook lage niveaus van vitamine D en K.


gerelateerde artikelen