Azijn Home Remedy voor genitale wratten

October 30

Azijn Home Remedy voor genitale wratten

Genitale wratten worden veroorzaakt door het humaan papilloma-virus, dat seksueel wordt overgedragen. Als een virus is er geen bestaande remedie voor genitale wratten. Er zijn traditionele behandelingen voor het verwijderen van genitale wratten, als er een uitbraak, echter. Deze omvatten bevriezing van de wratten met vloeibare stikstof en chirurgische verwijdering. Aantal anekdotische rapporten blijkt dat zelfgemaakte oplossingen van azijn wratten ook verlichten kunnen, maar er geen wetenschappelijke gegevens zijn ter ondersteuning van deze beweringen en hun doeltreffendheid twijfelachtig is.

Huismiddeltjes

Maar er weinig bewijs is voor back-up van azijn als een mogelijke behandeling voor genitale wratten, is zelfs schijnbaar geloofwaardige bronnen bekend ter ondersteuning van de remedie. Bijvoorbeeld stelt verpleegkundige Bonnie McMillen van de Universiteit van Pittsburgh dat ze met succes een uitbraak van plantaire wratten op haar voeten door inweken hen elke nacht in een azijn oplossing voor vijf tot zes weken behandeld. Na het inweken haar voeten, McMillen wreef weg het oppervlak van de wratten met een schone handdoek totdat alle van de wratten verdwenen. Deze behandeling, echter is het onwaarschijnlijk om te werken voor genitale wratten en is eveneens onpraktisch.

Hoge-Acid concentratie

De primaire actieve ingrediënt in alle azijn is azijnzuur. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat azijnzuur een effectieve remedie tegen genitale wratten is, en het kan van deze proeven dat woord van home remedies met azijn verspreid. In 2003 verscheen een dergelijke proef in het "Journal Reproductive Medicine". Dertig patiënten deelgenomen aan de chirurgische verwijdering en cauterizing van hun genitale wratten met een azijnzuur-oplossing van 99 procent. Van die onderwerpen had 26 hun genitale wratten verdwijnen na de behandeling. Hoewel deze resultaten aanzienlijk zijn, de werkzaamheid van chirurgie en -levensgevaarlijk zure oplossingen doen niet altijd wordt omgezet in een veilige en effectieve remedie van het huis.

Azijn vergelijking

De reden-azijn is het waarschijnlijk ineffectief voor de remedie van genitale wratten is dat het gewoon veel te zwak om effectief te zijn. Universiteit van Wisconsin chemie professor Bassam Shakhashiri verklaart dat hoewel tabel azijn heeft een schijnbaar sterke geur en smaak van haar inhoud, de meeste azijn hoeft tussen 4% en 8% concentratie van zuur azijnzuur.

Praktische toepassing

In landen die niet over de middelen beschikken voor de diagnose van genitale wratten, is azijn aangetoond dat een effectieve en kostenbesparende methode voor dit doel. In Zimbabwe, opgeleide verloskundigen toegepast azijn op bijna 11.000 vrouwen gescreend voor genitale wratten. Het azijnzuur in de azijn zorgt ervoor dat de wratten te verlichten in kleur, dus hulp detectie. Van de patiënten in de strafzaak, werden 77 procent met genitale wratten effectief gediagnosticeerd het azijnzuur.


gerelateerde artikelen