Hoe werkt testosteronbehandeling voor het Klinefelter syndroom werk?

August 13

Syndroom van Klinefelter

Klinefelter-syndroom is een aandoening waar een jongen heeft een extra X-chromosoom in de meeste van zijn cellen. Traditioneel een vrouwtje heeft XX chromosomen en een mannetje heeft XY chromosomen. Mannen met het syndroom van Klinefelter zijn XXY. Het extra chromosoom veroorzaakt een jongen te produceren veel minder testosteron dan een XY-jongen. De resultaten van de verminderde testosteron in vertraagde puberteit, minder spiermassa, minder lichaamshaar, kleinere genitali├źn, onvruchtbaarheid, borst groei, vertraagde motorische ontwikkeling, taal en lezen van problemen, sociale verlegenheid en verminderde been kracht. Klinefelter-syndroom is een veel voorkomende aandoening, die een geschatte 1 in 500 mannetjes, volgens de American Association for Klinefelter syndroom informatie & ondersteuning.

TestosteronBehandeling

TestosteronBehandeling moet idealiter beginnen rond de puberteit (meestal 12 tot en met 14 jaar oud). Behandeling kan beginnen in de volwassen jaren zo goed, dat is gemeenschappelijk aangezien Klinefelter syndroom meestal niet gediagnosticeerd blijft totdat een volwassen man IVF-behandeling zoekt. TestosteronBehandeling wordt gegeven in de vorm van een injectie, als een orale medicatie of als een actuele voorbereiding. Het doel van testosteronbehandeling is om het mannetje de testosteronspiegel tot een normaal niveau, die de ontwikkeling van mannelijke kenmerken zoals een diepere stem, de gezichts- en haar, de grotere spiergroei en de groei van de penis stimuleert. De resultaten zijn effectiever als gegeven in de puberteit, wanneer de jongen groeit nog steeds om te voorkomen dat de groei van de mannelijke borsten (een aandoening, de zogenaamde gynaecomastie), ter bevordering van de sterkte van de botten en het stimuleren van meer spier massa.

Vruchtbaarheid

Terwijl behandeling met testosteron de grootte van de penis verhoogt, het niet verhogen van de grootte van de zaadbal of de man vruchtbaar maken. Tussen de 95 tot en met 99 procent van de mannen met het syndroom van Klinefelter, zijn onvruchtbaar, volgens de National Institute of Child Health en ontwikkeling. Vruchtbaarheidsbehandelingen helpen met succes enkele mannen met Klinefelter syndroom vader kinderen.

Combinatie behandelingen

Testosteron therapie wordt soms gecombineerd met psychologische counseling, speciale Onderwijsondersteuning en logopedie voor tienerjongens om hen aan te passen aan het leven emotioneel, sociaal en onderwijskundig te helpen. Chirurgie is beschikbaar voor mannen die gynaecomastie hebben, voor het verwijderen van overtollige borstweefsel.

Prognose

Mannen met Klinefelter syndroom kunnen en leven gelukkig en normaal leven. Veel mannen met Klinefelter-syndroom hebben weinig of geen symptomen en leven hun hele leven zonder ooit te weten dat ze zijn XXY. Voor deze mannen die hebben symptomen en zijn gediagnosticeerd als XXY, testosteronbehandeling en andere therapie├źn helpen verminderen of de symptomen van het syndroom.


gerelateerde artikelen