Hoe te repareren van een fiets versnelling kabel

December 18

Hoe te repareren van een fiets versnelling kabel

Regelmatig gebruik van uw fiets is gearing systeem oorzaken slijtage van de kabels op twee belangrijke manieren. De eerste is door wrijving op de kabel op punten waar het raakt andere kabels, het frame van de fiets of invoert kabel behuizingen in een scherpe hoek. Dit kan leiden tot kabels versleten en gebogen. De tweede manier kabels zijn verzwakt is door roest veroorzaakt door blootstelling aan de elementen. In beide gevallen is het veiligste wat dat je kan doen de beschadigde gear shift kabel direct vervangen.

Stap 1

Verschuiving van de derailleur die leidt naar de kabel die u aan het kleinste tandwiel vervangt. Snijd de eindkap off van de kabel en de moer op de derailleur die houdt van de kabel op zijn plaats met behulp van een 9 mm inbussleutel los.

Stap 2

Schetsen hoe de kabel is schroefdraad door middel van de behuizing op het frame van de fiets, met name rond de trapas. Fietsen gemaakt vóór de jaren 1980 meestal draad de kabel over de trapas, terwijl die na meestal onder te gaan.

Stap 3

Verwijder de kabel uit de derailleur en behuizingen. Draai de bout van de aanpassing op de remhendel met behulp van een 5 mm inbussleutel. Wiggle het naar het midden van het stuur, dus het is weg van de gear shifter.

Stap 4

Slinger de shifter naar de laagste versnelling als u de kabel naar de voorderailleur of naar de hoogste versnelling voor de achterkant vervangt. Zoek de bout die in het bezit van de shifter huisvesting samen en het gebruik van een 2.5 mm inbussleutel los. Alleen los het genoeg om te openen de shifter behuizing, maar niet genoeg de bout om volledig te verwijderen.

Stap 5

Trek de shifter voorzichtig uit elkaar om de bestaande kabel binnen bloot te stellen. Verwijder niet alle onderdelen van binnen de shifter of loopt u het risico permanente schade. Schets op een stuk papier hoe de verschuiving kabel zit binnenkant van de shifter. Ontspan de oude kabel binnen de shifter, schuif het uit en het verwijderen van de fiets.

Stap 6

Vet de groeven in de shifter waar de nieuwe kabel zal zitten. Het open uiteinde van de nieuwe kabels in de shifter lichaam en trek het door tot het einde van de moer is geregeld in de desbetreffende sleuf invoegen. Lus van de nieuwe kabel rond de binnenste groeven, controleren uw schets om ervoor te zorgen dat het vervangen is precies hoe de oude kabel was.

Stap 7

De kabel uit het onderste gewricht van het lichaam van de shifter draad en trek hem strak te regelen in de groeven. De twee delen van het lichaam van de shifter terugdrijven samen en test de shifter om ervoor te zorgen dat het trekt de kabel correct. Draai de bout van de behuizing om de shifter bij elkaar te houden en de remhefboom terug te keren naar de oorspronkelijke positie.

Stap 8

Een kleine hoeveelheid licht viscositeit olie druppelen in elk van de behuizing van de kabel. Rijg de kabel via elke huisvesting en controleer uw schets van hoe de ombouw het frame van de fiets gevolgd naar de derailleur. Vervang de behuizing zoals ze vóór waren en doorgeven van de kabel door de snuifje bout in de derailleur.

Stap 9

Trek de kabel strak met de ene hand en draai de snuifje bout met een 9 mm inbussleutel om het veilig op zijn plaats. Afgesneden de overtollige kabel dus alleen 2 inch blijven na de snuifje bout. Schuif het einde dop op de kabel en plooi hem zachtjes op de kabel met behulp van een tang.

Stap 10

De fiets pedaal en doorlopen van de versnellingen. Zet de versnellingspook vat adjuster strakker of losser te fine-tunen van de versnellingen totdat de kabel soepel door alle combinaties van vistuig verschuivingen.

Wat die u nodig hebt

  • 2.5 mm inbussleutel
  • 5 mm inbussleutel
  • 9 mm moersleutel
  • Vet
  • Vervangende kabel en einde cap
  • Lichte viscositeit olie
  • Draadknipper
  • Tangen

gerelateerde artikelen