Het gebruik van kurkuma voor Acne

March 30

Het gebruik van kurkuma voor Acne

Acne (acne vulgaris) is van invloed op miljoenen mensen wereldwijd. Het is een gemeenschappelijk probleem vooral bij adolescenten. Acne wordt over het algemeen verschijnt op het gezicht, de rug en de borst. Deze gebieden van uw lichaam hebben het dichtste aantal sebaceous klieren. Wanneer deze klieren besmet of overstimulated, ontwikkelt acne. Acne kan worden veroorzaakt door medicatie, bacteriën en verstopping van de poriën van de huid. U kunt de behandeling van acne met behulp van krachtige chemische crèmes die je kunt kopen bij de drogisterij. Deze producten kunnen echter irriteert uw huid en zwelling veroorzaken. Gelukkig zijn er natuurlijke methoden die u, zoals kurkuma proberen kunt. Deze krachtige specerij bevat een werkzame bestanddeel curcumine, die anti-inflammatoire en anti-oxyderende eigenschappen heeft genoemd.

Stap 1

Meng 8 tbsp. van kurkumapoeder en 5 tbsp. van sesamolie of olijfolie in een schone, droge kom. Roer goed, totdat het mengsel kurkuma in een romige pasta verandert.

Stap 2

Neem een warme douche te helpen verzachten uw huid en opent de poriën. Gebruik een zachte hydraterende bar om te helpen uw huid te hydrateren. Vermijd het gebruik van harde antimicrobiële zeep bij de toepassing van kurkuma. Het kan leiden tot uw huid te droog worden.

Stap 3

Breng het mengsel van kurkuma één uur voor het naar bed gaan. Masseer het mengsel in de getroffen gebieden voor ongeveer 10 minuten en laat droog 's nachts. Het mengsel van kurkuma, vermindert de grootte van de acne. Je zal beginnen te zien van de effecten in ongeveer drie of vier dagen na het gebruik van het elke dag.

Stap 4

Neem een douche te verwijderen van de kurkuma plakken in de ochtend. U zult opmerken dat uw huid een gele tint van de kurkuma zal hebben. Dit is tijdelijk en zal verdwijnen in ongeveer een week. U kunt het echter onmiddellijk verwijderen met behulp van een facial toner. Doordrenk een katoenen bal met facial toner en veeg voorzichtig schoon uw huid om de sporen van kurkuma te verwijderen.

Waarschuwingen

  • Raadpleeg uw arts alvorens enige vorm van zelf-behandeling voor de huid.

Wat die u nodig hebt

  • Kurkumapoeder
  • Sesamolie of olijfolie
  • Kom
  • Vochtinbrengende zeep
  • Facial toner
  • Katoenen ballen

gerelateerde artikelen