Kan het eten van bepaalde voedingsmiddelen helpen genezen & voorkomen een Herpes uitbraak?

November 24

Herpes is de gemeenschappelijke naam voor infecties veroorzaakt door één van de twee typen van het herpes simplexvirus. Mondelinge herpes, ook bekend als koortsblaasjes of koorts blaren, impliceert het gezicht, terwijl genitale herpes de geslachtsdelen, billen of anale gebied inhoudt. Er is geen genezing voor herpes, en sommige mensen ervaring frequente, lastig uitbraken in reactie op triggers zoals stress, zonlicht en voeding. Het eten van bepaalde voedingsmiddelen kan helpen genezen en voorkomen van een herpes uitbraak.

Volle granen

De dieet richtsnoeren voor Amerikanen raadt aan dat mensen 45 tot 65% van hun dagelijkse calorie-inname in de vorm van koolhydraten krijgen. In de December 2005 nummer van "Alternatieve geneeskunde Reviews" beweert nutritionele geneeskunde specialist Alan R. Gaby, MD, echter dat de inname van grote hoeveelheden van geraffineerde koolhydraten immune functie schaadt. Bij de mens, Gaby schrijft, produceert inname van slechts 300 calorieën van glucose meetbare afname in functie van het immuun-systeem in minder dan 30 minuten. Hoewel Gaby toegeeft dat specifieke studies op geraffineerde koolhydraten en herpes zijn nooit uitgevoerd, schrijft hij dat veel van zijn patiënten de correlatie hebben gemerkt. Hele granen zoals volkoren, bruine rijst, haver, gerst en de quinoa vertegenwoordigen gezonde en smakelijke alternatieven voor geraffineerde koolhydraten zoals witte bloem, witte rijst, suiker en glucosestroop.

Vlees, gevogelte en vis

Vlees, gevogelte en vis bevatten een hoge verhouding van lysine aan arginine, twee essentiële aminozuren betrokken bij herpes uitbraken. Volgens Gaby vereist het herpesvirus arginine om te reproduceren. Lysine, daarentegen, het stimuleren van groei effecten van arginine op herpes tegengaat en stimuleert de productie van een enzym, arginase, dat arginine breekt. Naast aminozuren bieden deze voedingsmiddelen ook belangrijke mineralen zoals ijzer en zink, lage niveaus van die ook aan het risico van herpes uitbraken bijdragen. Hoewel vlees, pluimvee en vissen bestrijden van herpes helpen kunnen, ze kunnen leiden tot andere gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om te kiezen van mager deelstukken van vlees en pluimvee en lokale volksgezondheid adviezen op visconsumptie volgen.

Groenten en fruit

Vitaminen en andere, niet-vitamine verbindingen zoals flavonoïden in groenten en fruit ook helpen bij het bestrijden van herpes. In de 2007 editie van "Integrative Medicine" beveelt Universiteit van Wisconsin professor David Rakel, M.D., specifiek consumeren van minstens zeven of acht porties per dag om afweren van herpes uitbraken en sneller symptoom op te lossen wanneer uitbraken komen. Goede keuzes omvatten citrusvruchten, paprika, mango's, uien en broccoli. Naast de effecten daarvan op herpes, merkt hogere inname van groenten en fruit zijn ook geassocieerd met verminderde risico van verscheidene belangrijke gezondheidsproblemen, de dieet richtsnoeren voor Amerikanen, met inbegrip van beroerte, diabetes, kanker en zwaarlijvigheid.


gerelateerde artikelen