Oefeningen ter verbetering van de boog van de voet

October 25

Oefeningen ter verbetering van de boog van de voet

De meeste mensen ontwikkelen bogen in hun voeten tijdens de kindertijd en adolescentie. Echter, in sommige gevallen de bogen kunnen niet ontwikkelen zo veel als ze moeten, wat resulteert in een aandoening die bekend staat als platvoeten. Bogen kunnen eveneens vallen later in het leven, wijten aan stress op de voeten. Hoewel dit een veel voorkomende aandoening en meestal geen reden tot bezorgdheid is, soms kan dit resulteren in chronische pijn en ongemak. Het oefenen van je voeten regelmatig te verbeteren van uw bogen en algehele gezondheid voet en raadpleeg een arts als u chronische pijn ervaart.

Blote voeten gaan

Schoenen zijn praktisch en goed, maar als je schoenen geen adequate boog steun bieden, zij kunnen bijdragen om te voet problemen. Ter verbetering van uw bogen en profiteren van de algehele gezondheid van de voet, probeer te gaan zoveel mogelijk blootsvoets. Begin door te lopen langzaam met blote voeten, en vervolgens verhogen van de intensiteit. Als u toegang tot een strand hebt, kunt u geven u bogen een geweldige workout door het lopen op blote voeten in het zand een of twee keer per week.

Yoga voor de voeten

Volgens Aadil Palkhivala van "Yoga Journal" biedt yoga vele voordelen voor verbeterde voet bogen. Hij adviseert zitten in virasana pose voor 10 minuten per dag voor het slapen of nadat je wakker wordt. Uitvoeren van virasana, knielen op de grond en druk op de knieën samen. Schuif de voet uit tot ze een beetje breder is dan je heupen, de toppen van je voeten tegen de grond houden. Probeer te zitten helemaal tussen je voeten of plaats een opgerolde handdoek onder je billen als you can't make it helemaal naar beneden. Als u kramp ondervindt, kunt u ook de massage van je voeten terwijl in de pose.

Ballerina training

Een ballerina's voeten mag de belichaming van mooie bogen. Dancescape raadt aan enkele eenvoudige oefeningen ter verbetering van de hoogte van uw bogen, zoals Teen krullen. Op de grond zitten met je benen uitgebreid voor je. Wijs uw voeten en tenen, drie tot vijf seconden ingedrukt. Hierna, houd uw voet getoogd, maar proberen om te buigen van alleen je tenen. Houd drie tot vijf seconden ingedrukt en wijs de tenen. Herhaal dit ongeveer 10 keer. Deze oefening is met name heilzaam voor de bovenste bogen.

Achillespees oefeningen

Volgens «««MayoClinic.com, platvoeten mogelijk het resultaat van een verkorte achillespees. De American Academy of Orthopaedic chirurgen raadt doen kalf strekt zich uit te rekken en versterken van de achillespees. Lean toekomen tegen een muur, dan je rechter voet te vervroegen en buig de knie, alsof een longe doen. Probeer te verlagen van de achterste voet volledig op de grond, en houd gedurende 10 seconden, dan Herhaal aan de andere kant.


gerelateerde artikelen