Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Engels ontbijt thee?

October 30

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Engels ontbijt thee?

Engels ontbijt thee is een combinatie van de klassieke zwarte thee gemaakt van Assam, Ceylon en Keniaanse thee. Elk ras zwarte thee heeft een individuele smaak profiel, maar allemaal zijn gemaakt van de bladeren van de Camellia sinesis plant, die ook de bladeren voor Oolong en groene thee produceert. Thee drinkers hebben Engels ontbijt thee elk moment van de dag, ondanks zijn naam, en het wordt vaak geserveerd met melk of met citroen en suiker. De volle smaak en de rijkdom van de thee neem goed naar de toegevoegd zoetheid en room. Als een zwarte thee is Engels ontbijt hoog in anti-oxidanten, die een aantal voordelen voor de gezondheid bieden.

Citroen of melk

Engels ontbijt thee wordt gewoonlijk gedronken met citroen of melk. Echter, het toevoegen van melk aan thee mag verlagen de antioxidant potentieel, volgens een studie gepubliceerd in een 2010-editie van "Nutrition Research." Wetenschappers vonden dat hoe lager het vetgehalte van de melk, des te groter de vermindering van anti-oxidanten. Omgekeerd, onderzoekers publiceren in een 2000-editie van "Indische Dagboek van fysiologie en farmacologie" gevonden dat citroensap in thee verlengd de antioxidant potentieel in thee gemaakt van de plant Camellia sinensis. Om de volledige gezondheidsvoordelen van Engels ontbijt thee, kunt u overwegen citroen in plaats van melk om de smaak van uw koffie. Als u besluit het gebruik van melk, kunt u overwegen een hogere magere melk als volle melk, voor het behoud van de antioxidant-capaciteit.

Hoog in antioxidanten

Alle theeën--groen, zwart en Oolong--van nature bevatten flavonoïden, de natuurlijke anti-oxidanten gevonden in planten. Zwarte thee is lager in algemene polyfenolen en--natuurlijke antioxidanten--catechines dan groene thee, maar het is nog steeds een goede bron van antioxidanten, namelijk thearubigins en theaflavins, als gevolg van de langere oxidatieproces van de bladeren. Antioxidanten kunnen helpen beschermen je lichaam tegen schade door vrije radicalen, geproduceerd van uw lichaamseigen natuurlijke spijsverteringsproces en van milieu-toxines, of door de mens veroorzaakte natuurlijk.

Effect op de Cholesterol

Een kwestie van 2003 van het "Journal of Nutrition" gevonden dat zwarte thee consumptie lagere cholesterolniveaus in hoge-cholesterol volwassenen kan helpen. De studie, uitgevoerd op 15 personen in de loop van drie weken, vond dat vijf porties van zwarte thee per dag cholesterolniveaus van totale verlaagd met 6,5 procent. Low-density lipoprotein cholesterol, ook bekend als de "slechte" cholesterol en als een primaire bijdrage aan atherosclerose, werd ook aanzienlijk verlaagd, met meer dan een 11 procent afname van de algehele niveau. Wetenschappers geconcludeerd dat een vetarm dieet samen met regelmatige consumptie van zwarte thee lagere cholesterolniveaus van totale kan helpen. Echter zijn grotere studies nodig om te bepalen hoe goed het werkt.

Effect op hart-en vaatziekten

Vanwege het antioxidant-gehalte, zwarte thee blijkt te helpen bij het verminderen van het risico van algemene hart-en vaatziekten. Een 2012-publicatie van de "Preventieve geneeskunde" opgenomen een studie over de gevolgen van zwarte thee voor cardiovasculaire risicofactoren. Volwassenen nemen een 200-milliliter infusie van zwarte thee per dag gedurende 12 weken bleek verlaagde risico van het ontwikkelen van hart-en vaatziekten, op basis van cholesterol en bloed glucoseniveaus. Niveaus van de glucose van het bloed, alsmede low-density lipoprotein en triglyceridenspiegels, werden aanzienlijk verlaagd. High-density cholesterolgehalte, ook bekend als "goede" cholesterol, werden opgeheven. HDL cholesterol helpt je lichaam ontdoen van LDL cholesterol, verbetering van de gezondheid van uw arteriële muren. Onderzoekers concludeerden dat zwarte thee, wanneer die regelmatig als onderdeel van een normale voeding worden geconsumeerd, meerdere risicofactoren voor hart-en vaatziekten vermindert en verbetert de algehele antioxidant status.

Mentale stimulatie en hydratatie

Een herziening van de 2006 in de "Europese Journal of Clinical Nutrition" gevonden dat zwarte thee van cafeïne inhoud voorschrijven een geestelijke extraatje en verhoogde stimulatie als wordt in kleine hoeveelheden worden geconsumeerd. Onderzoekers vonden dat drie tot acht kopjes zwarte thee per dag drinken geleid tot verhoogde mentale stimulatie--evenals toegang tot antioxiderende eigenschappen--zonder leidt tot overmatige cafeïne consumptie. Ook vonden zij dat als zwarte thee minder dan 250 milligram cafeïne per dag verstrekt, het was een goede bron van hydratatie. Volgens MedlinePlus, kunnen cafeïnehoudende dranken zoals thee bieden algemene hydratatie, hoewel water nog steeds de optimale vloeistof bron is. MedlinePlus raadt zes tot acht 8-ounce glazen drinken per dag verblijven goed gehydrateerd.


gerelateerde artikelen