Hoe te genezen van een slechte knie

November 3

Hoe te genezen van een slechte knie

Je knie is het grootste gewricht in je lichaam en kan gemakkelijk worden verwond. Kniepijn en verwondingen kunnen slaan personen van alle leeftijden en activiteitenniveaus. De American Academy of Orthopaedic chirurgen meldt dat knie-gerelateerde aandoeningen de meest voorkomende reden zijn voor een bezoek aan een orthopedisch chirurg van office. In 2003 bezocht bijna 19,4 miljoen personen een arts klagen over knieproblemen. Knieproblemen kunnen opnemen gescheurd kraakbeen, beschadigde pezen, fracturen, dislocaties, verstuikingen, bursitis en tendinitis. Gelukkig zijn er een aantal manieren om te genezen van een slechte knie.

RIJST-methode

Stap 1

Gebruik de R.I.C.E.-methode voor milde knie letsel. R.I.C.E. staat voor rust, ijs, compressie en elevatie. Rust uw knie door te blijven uit zo veel mogelijk; gebruik zo nodig krukken te lopen.

Stap 2

Ijs van toepassing op de gewonde knie. Het ijs van uw been voor 15 tot 20 minuten per keer, elke drie tot vier uur, om te helpen verminderen zwelling.

Stap 3

Een compressie bandage-- of lichte elastische bandage--om te helpen gemak pijn en zwelling toepassen. Licht wikkel het verband rond uw knie. Vermijd zeewieren het verband te strak zodat u niet uw omloop afgesneden doen.

Stap 4

Gebruik kussens te verheffen uw knie bovenstaande hart niveau voor de eerste dag of twee na uw letsel. Hoogte kan helpen gemak potentiële zwelling geassocieerd met een knieblessure.

Andere overwegingen

Stap 1

Verlichten de pijn van uw verwonding door middel van over de toonbank pijn medicatie zoals aangegeven op de fles. Paracetamol en ibuprofen kunnen helpen verminderen van pijn en ontsteking in uw knie.

Stap 2

Compleet thuis oefeningen te helpen gemak pijn en de functie van uw knie te verhogen. Volledige oefeningen in een set van 10 herhalingen. Uitvoeren van rek van de quadriceps, hamstrings strekt zich uit, muur squats en rechte been verhoogt.

Stap 3

Een stationaire fiets of deelnemen in andere laag-effectoefeningen, zoals zwemmen. Willen deelnemen aan de 20 tot 30 minuten van low-impact oefening dagelijks te helpen versterken je knieën zachtjes.

Tips

  • Bezoek met een arts als de pijn niet na drie dagen verdwijnen. Zoek medische behandeling zo spoedig mogelijk als u ernstige pijn hebben, een knallen lawaai op het moment van uw verwonding hoort, uw knie niet verplaatsen, zijn hinkend en ernstige zwelling op de plaats van uw schade.
  • Weeg uw behandelingsopties. Als je met een arts bezoeken, kan uw arts u voorzien van behandelingsmogelijkheden, afhankelijk van het soort knie pan of schade die u ondervindt. Opties kunnen bestaan uit pijn voorschriftmedicijn, fysiotherapie, schoren, het gebruik van krukken, steroïde injecties of een operatie.

Wat die u nodig hebt

  • Ijs
  • Kussens
  • Compressie bandage
  • Over de toonbank pijn medicatie

gerelateerde artikelen