Hoe te dehydrateren plantaardige Chips

February 5

Hoe te dehydrateren plantaardige Chips

In het moderne tijdperk van wijdverspreid koeling is drogen van voedsel voor conservering niet langer een life-or-death probleem. Drogen van groenten is echter nog een praktische behoud optie. Drogen, laat uw groenten zeer licht en compact, waarvoor veel minder ruimte dan andere methoden van behoud. Drogen verwijdert veel van de vitamine C uit fruit, maar hun vezel blijft en de groenten behouden nuttig hoeveelheden van de meeste andere vitaminen en mineralen. Wanneer gedroogd tot scherpe chips, kunnen de groenten worden gereconstitueerd voor het koken of gewoon gegeten als snack.

Het kiezen van uw groenten

Om de beste kwaliteit gedroogde groenten, beginnen met de beste kwaliteit verse groenten. Kies de stevige, Onbevlekte exemplaren zonder een zachte vlekken, schimmel, beschadiging of zichtbare insecten schade. Gebruik voor plantaardige chips, fruit met een stevige textuur die consequent dunne plakjes gesneden kan worden. Wortelen, pastinaken, rapen of rutabagas, winterpompoen en gepelde paprika zijn al geschikt keuzes.

Voorbereiding

Begin met vers gewassen handen en schone, gezuiverde gebruiksvoorwerpen en werk van oppervlakken. De groenten zorgvuldig wassen en schil ze indien nodig. Snij ze in uniforme plakjes, 1/4 inch of dunner. Een platte mandoline slicer kan helpen uw segmenten consistent te maken, maar een scherp mes of zelfs een plantaardige peeler zal werken. Voor paprika, char en verwijder de huid en snijd het vruchtvlees in reepjes. In elk geval, hoe dunner de segmenten de scherpere de afgewerkte chips zal worden.

Blanching en antioxidanten

Vóór het drogen van de groenten, zijn er twee methoden die u gebruiken kunt om de kwaliteit van uw eindproduct. Een is te genieten van uw strips van groenten in water gemaakt zuur met citroensap of ascorbinezuur--vitamine C--die oxidatie verhinderen zal. De tweede methode is om het blancheer je groenten in kokend water gedurende 30 seconden tot twee minuten, afhankelijk van de groente, dan koelen ze snel in ijswater. Beide methoden helpen behouden de groenten smaak en voeding, en zorgen voor een zekere mate van bescherming tegen foodborne ziekte door het doden van bacteriën en schimmels.

Drogen

Zorgvuldig blot uw plantaardige segmenten op schone keukenpapier droog. Schik ze op de de dehydrator laden in een enkele laag, verlaten ruimte voor lucht circuleren. Droog de groenten op 140 graden Fahrenheit totdat ze volledig gedroogde en knapperig, ongeveer drie tot vijf uur afhankelijk van hoe dun ze zijn gesneden. Draai ze regelmatig om ervoor te zorgen de meeste zelfs drogen mogelijk. Wanneer u klaar bent, schakelt u de dehydrator en toestaan dat de hitte te verdrijven, dan laat de groenten afkoelen.

Opslag en het gebruik

Scherpe, broos plantaardige chips kunnen worden verpakt voor opslag, zodra ze cool zijn. Pak ze zorgvuldig in luchtdichte plastic zakken, ideaal met behulp van een vacuum sealer. De meer luchtdichte het pakket, hoe beter de houdbaarheid. Houd de groenten in een koele, donkere plaats voor zes maanden tot een jaar, openen en gebruiken hen zo nodig. Distribueren op een perkament-gevoerd het bakken blad om te eten de plantaardige chips als tussendoortje, en recrisp hen op de laagst mogelijke temperatuur. Ze kunnen worden gehakt, verkruimeld of gereconstitueerd voor gebruik in bakken of koken.


gerelateerde artikelen