Pinda's & constipatie

October 2Als je net als de meeste Amerikanen, je eet meer pinda's dan elke andere vorm van moer, zegt het bestuur van de pinda. Hoog in eiwit, B-vitamines en mineralen als mangaan, pinda's zijn ook een bron van het type van vezel die helpen kan voorkomen en verlichten van constipatie. Raadpleeg uw arts als uw problemen met constipatie verergeren of u aanvullende symptomen, zoals buikpijn ontwikkelen.

Vezelgehalte

Een portie droog-geroosterde, geschilde pinda's is gelijk aan 1/2 ounce, of ongeveer 20 pinda's. Deze hoeveelheid pinda's bevat 1.2 gram voedingsvezels, ongeveer 4 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van vezel voor mannen tussen de 31 en 50 jaar oud en 5 procent van het vereiste per dag voor een vrouw van dezelfde leeftijd. Er zijn twee typen vezels--oplosbare en onoplosbare. De vezel in elke portie pinda's bestaat uit 0,4 gram oplosbare en onoplosbare 0.8 gram.

Effect op de constipatie

Een scala aan vezel-rijk voedsel toe te voegen aan uw dieet is een van de beste dingen die je doen kunt om het behandelen van constipatie. Voedingsmiddelen met een hoge concentratie van onoplosbare vezels--zoals pinda's--de grootste effect hebben op de regelmatigheid van uw darm. Oplosbare vezels absorbeert water in uw spijsverteringskanaal en wordt een dikke, gelei-achtige substantie die intestinale contracties vertraagt. Daarentegen, onoplosbare vezels geen water absorberen en verhoogt het tarief van intestinale activiteit. Met meer onoplosbare dan oplosbare vezels per portie, pinda's intestinale gezondheid te bevorderen.

Aanbevolen inname

Het eten van meer vezel-rijk voedsel zoals pinda's constipatie verlichten kunnen, zegt de National Institutes of Health, maar niet consumeren te veel. Pinda's hebben 166 calorieën in ieder grammetje. Eten ze in overmaat kan leiden tot gewichtstoename en een verhoogd risico van gewicht-gerelateerde gezondheidsproblemen. In een artikel van CNN gezondheid adviseert voeding specialist Dr. Melina Jampolis jezelf te beperken tot 1/4 kopje noten of zaden--ongeveer 2 ounces--per dag. Tarwezemelen, tarwekiemen of gekookte gedroogde bonen toevoegen aan uw dieet te verhogen van uw inname van onoplosbare vezels met minder calorieën per portie. Kies uw natrium en suiker consumptie om laag te houden, ongezouten pinda's met geen toegevoegde zoetstoffen.

Voorkomen van bijwerkingen

U kunt sommige onaangename bijwerkingen ondervinden als u plotseling verhoging van het bedrag van vezelrijk voedsel in uw maaltijden. Voorkomende bijwerkingen houden diarree, opgeblazen gevoel, winderigheid en buikkrampen. Minimaliseer ongemak van voedingsvezels geleidelijk doordat uw verbruik over enkele weken. Drink ten minste zes tot acht glazen vloeistof--bij voorkeur een cafeïne-vrije, niet-calorische vloeistof zoals water--elke dag.


gerelateerde artikelen