Wat zijn de oorzaken van zaadbalkanker bij jonge mannen?

July 1

Wat zijn de oorzaken van zaadbalkanker bij jonge mannen?

De testikels (of testes) zijn twee ei-vormige klieren in het scrotum (de tas onder de penis bij mannen) waardoor de mannelijke hormonen en sperma. Kanker die in de testis (één van de twee klieren ontstaat) heet testicular kanker en gebeurt meestal bij adolescenten of jonge mannen. De twee soorten zaadbalkanker zijn seminomas--langzaam groeiende en straling-gevoelige kanker--nonseminomas--verschillende soorten cellen die sneller groeien. De precieze oorzaak van teelbalkanker is onbekend, maar er zijn verschillende risicofactoren beschreven door de National Cancer Institute (NCI) en de American Cancer Society (ACS).

Undescended testikels

Wat zijn de oorzaken van zaadbalkanker bij jonge mannen?

De zaadballen dalen gewoonlijk uit de buik van de foetus en in het scrotum vóór de geboorte. Een undescended teelbal, ook wel cryptochisme, beweegt niet in het scrotum. Het risico van testiculaire kanker toeneemt wanneer één of beide testikels niet doen dalen. Chirurgie te corrigeren van de zaadbal undescended verandert niets aan het verhoogde risico van testiculaire kanker. Het risico van testiculaire kanker geldt voor beide testes zelfs wanneer slechts één ingedaalde, volgens van de NCI "Testiculaire kanker: vragen en antwoorden" publicatie.

Aangeboren afwijkingen

Een aangeboren afwijking of afwijking is ook bedoeld als een geboorte defect. Volgens de NCI heeft een baby geboren met een afwijking van de teelballen, de penis of de nieren of met een liesbreuk (een verzwakking van het gebied in de lies tussen de dijen en buik waardoor vet of darmen aan verdikking uit), een verhoogd risico van testiculaire kanker.

Familiegeschiedenis

Als een broer of vader testicular kanker heeft wordt de risico's voor het individu verhoogd. Het is belangrijk om te weten van de familiegeschiedenis aan aangeboren afwijkingen, undescended testikels of testiculaire kanker gerelateerde. Terwijl geen enkel gen is geconstateerd aan overgenomen testicular kanker gerelateerde, een NCI-studie vond verscheidene gene wijzigingen aan testicular kanker in de familie groepen gerelateerde.

Geschiedenis van Testicular Kanker

Mannen die zaadbalkanker in een testikel hebben lopen een verhoogd risico van kanker in de andere zaadbal, volgens de American Cancer Society.

Leeftijd

Hoewel testiculaire kanker op elke leeftijd optreden kan, is het meest voor bij jonge mannen tussen de leeftijden van 15 en 34, volgens het Amerikaanse Dagboek van Men's Health.

Race

Wat zijn de oorzaken van zaadbalkanker bij jonge mannen?

De American Cancer Society meldt dat testicular kanker vaker voor bij blanke mannen dan in zwarte mannen komt.

HIV-infectie

Volgens de American Cancer Society is er een indicatie dat de HIV-infectie het risico van testiculaire kanker verhogen kan.

Lichaamslengte

Wat zijn de oorzaken van zaadbalkanker bij jonge mannen?

American Cancer Society studies tonen aan dat hoge mannen een groter risico van testiculaire kanker hebben.


gerelateerde artikelen