Veneuze chirurgie bijwerkingen

February 28

Veneuze chirurgie is meestal chirurgie die wordt uitgevoerd op spataderen, die uitgebreide aderen die krom, geknoopte of uitpuilende verschijnen. Deze aderen kunnen de kleur van het vlees, of ze kunnen verschijnen blauw of paars. Omdat spataderen worden vergroot, kunnen ze stijgen boven het oppervlak van de huid. Spataderen kunnen overal in het lichaam voorkomen, maar ze meestal in de benen en voeten vanwege de verhoogde druk als gevolg van de rechtop staande voordoen. De bijwerkingen van de veneuze chirurgie is afhankelijk van het type van chirurgie.

Ambulante Phlebectomy

In een ambulante phlebectomy, kleine sneden worden gemaakt in de locatie van de ader en de ader wordt teruggetrokken. Grote spataderen kunnen verwijderd worden met deze procedure. De mogelijke bijwerkingen van deze procedure zijn een lichte gevoelloosheid op de locatie van de chirurgie en lichte kneuzingen.

Chirurgische afbinding en strippen

Probleem aderen zijn volledig verwijderd met chirurgische afbinding en strippen, waaronder koppelverkoop uit de aderen voordat zij zijn afgehaald. Deze procedure kan worden uitgevoerd met een plaatselijke verdoving of een algehele narcose. Als een algemene verdoving wordt gebruikt, is er het risico van ademhaling en hart problemen. Bloeden en bloed congestie zijn mogelijke bijwerkingen van deze procedure. Op de site van de verwijdering van de ader, kan er een ontsteking, zwelling, roodheid en infectie. Een andere mogelijke bijwerking is een diep-veneuze bloedstolsel. Volgens het US Department of Health and Human Services Office on Women's Health, kan er blijvende littekens en weefselschade aan de zenuwen rond de ader die werd behandeld.

Laser chirurgie

Laserchirurgie gebruikt uitbarstingen van laserlicht op de ader, waardoor het vervagen en verdwijnen. Met dit type van chirurgie, kan er roodheid op het behandelde gebied, alsmede de zwelling van de huid. Dit verdwijnt meestal binnen een paar dagen van behandeling. Een ander neveneffect is verkleuring van de huid. Deze verkleuring verdwijnt meestal in een tot twee maanden. Als de laserchirurgie slecht wordt uitgevoerd, kunnen er littekens en brandwonden als bijwerkingen.


gerelateerde artikelen