Maïsolie gezond is?

March 8

Maïsolie gezond is?

Maïsolie past perfect bij een gezonde voeding. Het staat vol met goede vetten en een krachtige antioxidant die u in topconditie kunt houden. Hoewel maïsolie gunstig zijn kan, is het ongelooflijk hoog in calorieën. Altijd gebruik van het kleinste bedrag mogelijk tijdens het koken en giet in het meten van de lepels om te helpen u uw portie in de gaten.

Enkelvoudig onverzadigde vetten Details

Meer dan een kwart van de totale vetten in maïsolie, zijn bijna 4 gram per eetlepel, enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Eten van voedingsmiddelen met dit type van vetten, bekend als MUFAs, is een van de beste dingen die je voor je hart doen kunt. MUFAs spelen een rol in uw low-density lipoprotein en LDL te verlagen. Deze schadelijke cholesterol is degene die uw slagaders als het harde maakt klompen hen omhoog, verhogen uw kansen van cardiovasculaire problemen.

Perks van meervoudig onverzadigde vetten

Meer dan de helft van het vet in de maïsolie of 7,4 gram per eetlepel, is meervoudig onverzadigd vet. Meervoudig onverzadigde vetzuren, beter bekend als PUFAs, zijn net zo belangrijk als enkelvoudig onverzadigde vetten, cholesterol te stabiliseren en de bescherming van je hart. Sommige van de PUFAs in maïsolie omega-6 vetzuren zijn, en een uiterst kleine fractie zijn omega-3 vetzuren. Omega-3 en omega-6 vetzuren zijn essentieel in uw dieet, omdat je lichaam niet maken. U moet hen voor hersenen cel communicatie, groei, vermindering van ontsteking en verdere bescherming van uw hart.

Voordelen van vitamine E

Maïsolie is ook rijk aan vitamine E, waardoor u bijna 15 procent van uw aanbeveling van enkel één eetlepel. Vitamine E is een soort antioxidant, wat betekent dat het scavenges door je lichaam, ontkrachten van vrije radicalen. Zonder de hulp van vitamine E zou de vrije radicalen gratis te houden op de gezonde cellen, waardoor uiteindelijk chronische aandoeningen zoals hart-en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Krijg 15 mg vitamine E per dag, de Food and Nutrition Raad van de Staten van het Institute of Medicine. Maïsolie heeft 2 milligram in elke eetlepel.

Consumeren met mate

Gewoon omdat maïsolie vol met goed-voor-je onderdelen is betekent niet dat je wilt hebben van het regelmatig. Maïsolie is een vet vol calorieën. Een eetlepel heeft bijna 125 calorieën uit de 13,5 gram vet. Omdat je slechts 44 tot en met 78 gram vet per dag voor een 2000 calorieën dieet--20 tot 35 procent van je totale calorieën consumeren moet--neemt een eetlepel maïsolie maar liefst 30 procent van uw vet toelage voor de dag. Aangezien calorieën en vet snel optelt, Vermijd gieten vrij uit de fles en in plaats daarvan meet maïsolie.


gerelateerde artikelen