De effecten van dieet op Diabetes

June 1

Overzicht

Diabetes is een belangrijk gezondheidsprobleem veroorzaakt door problemen met het hormoon insuline. Insuline helpt vet-, spier- en levercellen trekken glucose uit het bloed; problemen met hoeveel insuline wordt geproduceerd of hoe het lichaam reageert op insuline kunnen bloedsuikerspiegel tot gevaarlijk hoge niveaus verhogen. Dieet kan invloed hebben op diabetes op drie verschillende manieren: via directe gevolgen voor de bloedsuikerspiegel, het lichaam van de reactie op insuline en het risico van complicaties van diabetes.

Directe Bloed Glucose effecten

Dieet heeft een direct effect op de niveaus van de glucose van het bloed; niveaus van de glucose van het bloed dalen wanneer een persoon niet heeft gegeten voor verscheidene uren en opkomst na voedsel wordt verbruikt. Voedsel keuzes hebben een grote invloed over de vraag hoe snel en hoe hoog de bloedsuikerspiegel stijgen. Een grote dietary component van deze wijziging in de bloedglucose is koolhydraten. Enkelvoudige koolhydraten, zoals lijstsuiker, evenals de complexe koolhydraten als zetmeel zijn door het spijsverteringskanaal omgezet in glucose. Dientengevolge, kan een dieet dat hoog in koolhydraten is niveaus van de glucose van het bloed hoog houden. Een belangrijke factor in de een diabetes dieet is een levensmiddel de glycemische index. De glycemische index is een meting van hoeveel en hoe snel een portie van een bepaald voedingsmiddel niveaus van de glucose van het bloed stijgt. Daarom moeten diabetici voedingsmiddelen vermijden met hoge glycemische nummers.

Insulineresistentie

Dieet kan ook invloed hebben op hoe het lichaam reageert op insuline. Mensen die overgewicht of ernstig overgewicht zijn veel meer kans op het ontwikkelen van insulineresistentie, die wordt veroorzaakt door een verminderde reactie van vet-, spier- en levercellen op de effecten van insuline. Insulineresistentie is een van de belangrijkste drijvende factoren achter Type 2 diabetes, die meestal later in het leven lijkt. In veel gevallen, kan Type 2 diabetes worden voorkomen door het verliezen van overtollig lichaamsgewicht, rapporten in de samenleving van obesitas. Diabetici kunnen ook hun bloedglucose verlagen door te verliezen zo weinig als 10 pond. Door het aannemen van een dieet plan dat minder calorie├źn bevat, kunnen diabetici aanzienlijk verbeteren van hun bloed glucose controle, die kan het risico van ernstige diabetes complicaties en kan ze te verminderen of te elimineren van de medicijnen die ze nemen om te controleren hun diabetes.

Complicaties

Dieet is ook van invloed op iemands kans op ontwikkelen van diabetes-gerelateerde complicaties. Diabetici zijn veel meer kans op het ontwikkelen van atherosclerose, hoge bloedsuikerspiegel veroorzaken de slagaders te worden ontstoken, waardoor gemakkelijker voor cholesterol te bouwen in deze bloedvaten. Omdat met diabetes iemands risico vergroot van het ontwikkelen van atherosclerose, is een dieet dat laag in verzadigd vet is zeer nuttig voor mensen met diabetes. Atherosclerose vernauwt de bloedvaten, resulterend in slechte circulatie, toegenomen stress op het hart en een verhoogd risico op een hartaanval of beroerte te ontwikkelen.


gerelateerde artikelen