Salicylzuur voor likdoorns

July 14

Salicylzuur voor likdoorns

Volgens de American Academy of Orthopaedic chirurgen, likdoorns formulier op de botten wanneer een bot tegen de huid drukt. Dit kan gebeuren wanneer het bot is duwen tegen een schoen die niet goed passen. De maïs is samengesteld uit de verdikte huid die voortbouwt en irriterend voor de weefsels eronder. Likdoorns kunnen pijnlijk en initiële behandeling vloeiend maken met een puimsteen of inweken niet kan werken. Salicylzuur is een andere behandelingsoptie gebruikt om verlichting te vinden.

Formule

Salicylzuur is beschikbaar topisch in verschillende preparaten, met inbegrip van de lotion, vloeibaar, zalf, gips, gel, crème, pads en stokken. Voor de behandeling van likdoorns, wordt het meestal gebruikt in gips of pad formules, die werken het beste op de voeten omdat anders het zou moeilijk zijn om andere preparaten te blijven.

Beschikbaarheid

Salicylzuur voor likdoorns komt in een verscheidenheid van merken. De populaire Dr. Scholl lijn van producten heeft een aantal opties beschikbaar, maar maïs remover met salicylzuur wordt vaak verkocht in winkel merken. Hogere doseringen van salicylzuur dan die gezien over de toonbank zijn verkrijgbaar op recept door een arts. Een orthopedist of dermatoloog zou de beste persoon om dit te schrijven.

Procedure

Volgens Allina gezondheid, moet u volgen aanwijzingen voor gebruik aan u gegeven omdat verkeerd gebruik van salicylzuur leiden teveel van de chemische stof tot zal te vangen in de huid. De gips of pad gebruikte moet worden gesneden te passen net over de maïs. Het gebied moet worden gewassen en gedroogd. Wanneer de dekking is verwijderd, mag likdoorns doorweekt voor vijf minuten in warm water voordat de verwijdering. Behandeling kan herhaald worden elke 48 uur, of zoals voorgeschreven door een arts.

Overwegingen

Salicylzuur wordt niet gemaakt voor de behandeling van likdoorns die geïrriteerd of geïnfecteerd. Allergieën voor salicylzuur zijn mogelijk dus contact opnemen met een professionele gezondheidswerker hebt u elk type reactie, zoals een huiduitslag, tijdens het gebruik van dit medicijn. Salicylzuur wordt niet aanbevolen voor gebruik door kinderen, ouderen of vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Als een van deze omstandigheden betrekking op u hebben, uw arts te raadplegen alvorens salicylzuur te gebruiken voor likdoorns.

Waarschuwingen

Salicylzuur wellicht ernstige interacties met bepaalde medicijnen of voorwaarden. Neem contact op met uw apotheker alvorens het te gebruiken in combinatie met andere drugs. Sommige medicijnen gebruik met salicylzuur te vermijden zijn acenocoumarol, danaparoid, Enoxaparine, phenindione, tamarinde en warafin. Gebaseerd op informatie die door de Allina gezondheid website, kan het gebruik van salicylzuur voor likdoorns gevaar opleveren voor degenen met bloedvat ziekte, diabetes, bepaalde infecties van de huid, griep, waterpokken, nieraandoeningen en leverproblemen.


gerelateerde artikelen