Gas en opgeblazen gevoel als gevolg van appels voor IBS patiënten

May 9

Gas en opgeblazen gevoel als gevolg van appels voor IBS patiënten

Appels zijn relatief hoog in voedingsvezels. Voor iemand kan omgaan met obstipatie ten gevolge van Prikkelbare darmsyndroom, of IBS, eten ze vaak nuttig zijn. Voedingsvezels kan helpen verzachten van de ontlasting, waardoor het veel makkelijker om door te geven. Andere patiënten IBS, echter, kunnen niet genieten van dezelfde resultaten. Appels- en andere rauwe groenten, wat dat betreft — kan zetten of zelfs verergeren IBS-symptomen van de stijging van de intestinale gas.

Voedingsvezels

De voedingsvezels in appels — en andere vruchten, groenten en gehele korrels — neigt te passeren, de maag en de dunne darm relatief intact. Het is niet totdat vezel de dikke darm dat het begint tot te breken, maar deze verdeling is niet het resultaat van zuren en enzymen. In plaats daarvan, bacteriën vergemakkelijken het proces, het bijproduct van waterstof produceren kooldioxide en soms methaan. Gecombineerde, de drie zijn ook wel bekend als intestinale gas.

Effecten

Samen met dit gas, kunt u ook beginnen te ervaren sommige opgeblazen gevoel en andere symptomen die gepaard gaan met IBS, zoals buikpijn, krampen en diarree. Zoals elke spijsvertering aandoening, kunnen de symptomen variëren in ernst van mild tot ernstig. In feite, IBS patiënten met meer gevoelige zenuwen kunnen optreden een heleboel ongemak bij het toevoegen van vezels aan het dieet, waarschuwt het nationale Instituut van Diabetes en de spijsverterings en nierziekten.

Zelfzorg maatregelen

Behandeling van gas en opgeblazen gevoel vaak omvat zelfzorg maatregelen. Uw veiligste weddenschap is te elimineren uw triggers. Als appels problematisch zijn, snij ze uit uw dieet, ten minste voor de korte termijn. U kan uw symptomen ook verbeteren door het eten van kleinere maaltijden, drinken veel te drinken en regelmatig te oefenen.

Na het snijden appels en andere levensmiddelen hoog in vezel, start integratie hen terug in uw dieet. Begin langzaam, verhogen van uw inname van week tot week. Met behulp van deze methode kunt u vinden van een goed niveau van vezel inname die IBS-symptomen niet zal verergeren.

Medische ingreep

Als zelfzorg mislukt IBS, of het gas en opgeblazen gevoel die is gekoppeld aan de conditie te verbeteren, praat met een arts of diëtist. Medische professionals kunnen de meest geschikte voeding voor u op basis van uw gezondheid, het gewicht en de symptomen instellen. Uw arts kan ook aanbevelen voor het nemen van een medicatie ter verbetering van de symptomen. Anti-diarree medicatie kan voordelig blijken te zijn voor sommige mensen, waar als anderen voorschrijven anticholinergics, die spierkrampen verlichten kunnen door het veranderen van het autonome zenuwstelsel. Ook ziet u mogelijk een verbetering met antibiotica of zenuw receptorantagonisten.


gerelateerde artikelen