Insulineresistentie & huiduitslag

Insulineresistentie & huiduitslag

Mensen waarvan de cellen resistent zijn tegen de effecten van insuline wordt gezegd dat het hebben van diabetes type 2. Insuline signalen de cellen tot glucose uit het bloed en het gebruiken voor energie. De cellen zijn beroofd van een constante aanvoer van glucose. Daarnaast blijft het niveau van glucose in het bloed verhoogd, waardoor veel problemen op de korte en lange termijn. Een van deze problemen is de ontwikkeling van de huiduitslag. Het is belangrijk om een arts te raadplegen voor de diagnose en de behandeling van diabetes, huiduitslag en andere voorwaarden.

Infecties

Hoge bloedsuikerspiegel jassen eiwitten in het bloed, bloedcellen en de wanden van de bloedvaten, waardoor schade. Het bloed stroomt niet zo gemakkelijk door de vernauwde bloedvaten en het immuunsysteem reageert niet zo efficiënt. Dientengevolge, de immuuncellen zijn langzamer inspelen op infecties, en bloed levert niet immune cellen op de site van besmetting goed. Dit maakt de huid, die voortdurend wordt blootgesteld aan het milieu, vatbaar voor infectie met bacteriën en schimmels. Deze infecties manifesteren vaak als een uitslag.

Acanthosis Nigricans

Acanthosis nigricans is één van de vele diabetische dermadromes, waaruit een aantal huidaandoeningen diabetes is gekoppeld. Acanthosis nigricans zorgt bruin tan gebieden om te verschijnen op de hals, oksels, Lies en soms de ellebogen, handen en voeten. Het komt vaker voor bij mensen die zwaarlijvig zijn, en de meest effectieve behandeling is gewichtsverlies.

Necrobiosis lipoïdica Diabeticorum

Necrobiosis lipoïdica diabeticorum, of NLD, wordt veroorzaakt door veranderingen in de bloedvaten. Het heeft de neiging om te beginnen als een zwakke verhoogde rode gebied. Vervolgens ontwikkelt een paarse rand en glanzend wordt, en de onderliggende bloedvaten kan worden zichtbaar. Het kan ook pijnlijk zijn, irriterend of jeuk. Als de uitslag pauzes opent, zal het vatbaar zijn voor infectie.

Diabetische Dermopathy

Diabetische dermopathy betekent "diabetische huidziekte." Het wordt ook veroorzaakt door disfunctie van de bloedvaten. Hierdoor schilferige, licht beige vlekken aan formulier op de huid, die mogelijk circulaire aan ovaal. Het is de meest voorkomende op de voorzijde van de benen. Ze veroorzaken geen pijn of jeuk en zijn niet gevoelig voor het ontwikkelen van infecties.

Verwante artikelen