Hoe Marineer de kip in citroen

Hoe Marineer de kip in citroen

Citroen is een klassieke smaak voor het marineren de kip, vooral wanneer in paren gerangschikt met zwarte peper en rozemarijn. Een citroen marinade op dunne kippenborsten gebruiken voor een snelle doordeweekse avond maaltijd of een hele kip voor roosten marineren. U kunt de huid en zichtbaar vet verwijderen voordat het marineren van de stukken kip; met een recept dit smakelijke missen u niet zelfs het. De citroensap en schil fleuren de smaak van de kip terwijl het tenderizing.

Hoe maak je een citroen Marinade

Een lekkere citroen marinade kan worden gemaakt met gelijke delen citroen sap en olijfolie. Extra citroen smaak toevoegen met behulp van de citroenschil als goed. Het seizoen van de marinade met vers gemalen zwarte peper en een of meer kruiden zoals rozemarijn, salie, peterselie, tijm en knoflook. Vervanging van peterselie, zwarte peper en cayennepeper voor de kruiden geeft u een spicier citroen marinade. Voor een meer Aziatische stijl-citroen marinade mix citroen sap met sojasaus of tamari saus en pinda olie voor de olijfolie vervangen. Kruid het met gehakte knoflook. Ongeveer 1/2 kopje marinade moet u voor elke pond kip.

Marineren instructies

Marineer de kip in een plastic zak of overdekte container in de ijskast. Een verzegelde plastic zak is ideaal, omdat de kip volledig met marinade bedekt is wanneer de lucht is geperst uit de zak. Nooit marineren in een metalen container; het zuur in de marinade kan reageren met het metaal. Marineer de kip in marinade van citroen voor maximaal 2 uur. Kip gemarineerd langer dan 2 uur in citroensap kan breken, verpest de textuur van het gekookt vlees. Gooi de marinade na gebruik.

Koken citroen gemarineerd kip

Verwijder de kip uit de marinade en laat ze op kamertemperatuur te komen vóór het koken. Bruin de kip in een braadslee onder de vleeskuikens op het rek boven oven. Verplaats de braadslee naar het midden van de oven rek en klaar bent met het koken van de kip op 375 graden Fahrenheit. U kunt ook het koken van de kip op de grill.

Voedselveiligheid voor gemarineerde kip

Vermijd kruisbesmetting door het wassen van uw handen en alle keuken oppervlakken en gebruiksvoorwerpen vóór en na het hanteren van de kip. Sommige oudere recepten vragen kip op kamertemperatuur marineren. Dit is nooit een veilige praktijk, omdat het toelaat bacteriën de tijd- en temperatuurdisplays om te groeien. Kooktijden zijn, is afhankelijk van de grootte en de dikte van het stuk kip. De U.S. Department of Agriculture raadt koken van de kip om en inwendige temperatuur 165 F, gemeten op het dikste deel van de kip.

Tips

  • Als u maken van een marinade van citroen-peper willen zou, het dubbele van de hoeveelheid versgemalen peper in dit recept.

Verwante artikelen