Oefeningen ter verbetering van de longen functioneren in astma

Oefeningen ter verbetering van de longen functioneren in astma

Astma is een behandelbare ziekte dat zich wereldwijd voordoet. Het treft alle leeftijdsgroepen met verschillende niveaus van ernst. De voorwaarde is van invloed op de bronchiën waardoor tijdelijke vernauwing van de luchtwegen. Symptomen variëren van milde hoest tot ernstige kortademigheid en leven-ondersteunende maatregelen vereisen. Meeste astmapatiënten met goede medische therapie bereiken van verlichting van hun symptomen meestal en nuttige oefening programma's deelnemen. Beweging is belangrijk voor het behoud van goede longfunctie bij patiënten met astma.

Astma Basics

De tendens voor astma wordt overgenomen door meerdere genen. De meeste mensen beseffen niet dat ze dreigen voor astma. Veel families hebben één of meerdere leden met astma; zelfs goed mensen kunnen laten zien van astma symptomen onder stressvolle omstandigheden zoals na het virale ziekte of sigaret roken. Ontsteking en vernauwing van de bronchiale zijn de belangrijkste kenmerken die verantwoordelijk zijn voor de meest kenmerkende symptomen: hoesten en kortademigheid.

Astma en longfunctie

Obstakel van luchtstroom zorgt ervoor dat de vernauwing van de bronchiën. Bijvoorbeeld, zou u niet kunnen te blazen birthday kaarsen op een taart. Ook is lucht opgesloten achter de obstructie, die je longen dan een veilig niveau opgeblazen. De overlapping van de lucht maakt het moeilijk om een diep adem, beperking van uw vitale longcapaciteit. Gelukkig voor de meeste astmapatiënten retourneert medische behandeling longfunctie naar normale niveaus.

Oefening en longfunctie

Het doel van de oefening is om kracht en uithoudingsvermogen, die ook geldt voor astmatische patiënten te verhogen. De longen zijn strak geïntegreerd met het hart en zijn verantwoordelijk voor de totale body conditioning. Te dien einde houden aërobe oefeningen de groepen van het hart, longen en spieren evenwichtig en geconditioneerd. Aan de andere kant, behoren de longen tot een aparte gespierde pomp bewegen van lucht in en uit de balg gevormd door de ribbenkast. Bovenlichaam sterkte opleiding zoals pullups en pushups helpt versterken deze accessoire spieren van de ademhaling. Tenslotte zijn er apparaten genaamd incentive spirometers die steun in inspiratory muscle training.

Astma, oefening en bijzondere omstandigheden

Sommige astmapatiënten hebben een bepaalde aandoening bekend als oefening geïnduceerde astma. Dit gebeurt vaak na een krachtige aërobe training in een koude omgeving. Gestructureerde lichaamsbeweging, zoals yoga kan meer geschikt dan stevige aerobic routines. Daarnaast bevat de yoga posities voor het openen van de longen, hoewel het niet wetenschappelijk bewezen te doen. Speciale medische aandacht is vereist, en routines van de training moeten worden gewijzigd om irritatie van de bronchiale beperken en handhaven optimale longfunctie.

Verwante artikelen