5 dingen die je weten over blaas onder druk moet

Uw blaas krijgt een training elke dag

De gemiddelde persoon produceert 32 tot en met 48 ounces urine per dag. De blaas kan bevatten meer dan 2 kopjes tegelijk voor tot ongeveer 5 uur, waardoor een grote druk van de blaas. Extra druk is uitgeoefend op de blaas bij het opdrachten bij de vrijlating van alle dat urine, die normaal gesproken 4 tot 8 keer per dag gebeurt.

De Reflex te plassen

Het centrale zenuwstelsel regelt uw reflex om te plassen. De muren van uw blaas hebben stretch receptoren die actief worden als uw blaas half vol is. Deze receptoren sturen signalen langs uw bekken zenuwen naar uw ruggenmerg die als resultaat van een signaal naar de uitbreidbare blaas muur spier of detrusor, vertellen het contract. Deze samentrekking verhoogt de druk van de blaas waardoor je het gevoel alsof je moet plassen. Echter, u niet meestal pas vrij op het plassen u vrijwillig loslaat, controle van de externe sfincter, of de opening van de blaas. U zal meestal de behoefte voelen om te plassen wanneer uw blaas ongeveer 1 kop van urine in het heeft.

Toevallige lekkage

Incontinentie is de onbedoelde en ongewenste lekkage van plassen. Deze aandoening vaak wordt sterker wanneer u lacht, hoest of niest. Deze lekkage van plassen vindt plaats wanneer de spieren van de blaas en de bekkenbodemspieren die maximaal de blaas verzwakken en heb niet de kracht om te houden van de druk van de verhoogde blaas veroorzaakt door een volledige lading van urine. Het plassen sijpelt vervolgens door.

Een overactieve blaas

Als u dat vindt u hebben een sterke behoefte te plassen op onvoorspelbare en ongelegen tijden, dan heb je misschien een overactieve blaas. Het wordt veroorzaakt wanneer de uitbreidbare blaas muur spier, of detrusor, storingen. Het verhoogt de blaas druk meer regelmatig zodat je het gevoel alsof u hard nodig om naar de badkamer, ook al zijn uw blaas niet volledig.

Chronische constipatie kan druk verhogen

Chronische constipatie, de soort waar uw ontlasting wordt gecomprimeerd tot een grote, droge massa vast te zitten in uw endeldarm, kan onder druk zetten met de blaas en veroorzaken allerlei vermijdbare problemen met uw vermogen om te plassen. In ernstige gevallen, kan beïnvloed ontlasting worden zo hard dat het niet kan verlaten het lichaam en de stekkers van uw endeldarm zodat je niet elke andere vaste afvalstoffen te uit uw lichaam elimineren. Chirurgie kan nodig zijn om zich te ontdoen van het. Ernstige constipatie en zelfs milder formulieren kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken. Zorg ervoor dat een gezonde voeding eten, drinken van voldoende vloeistoffen en oefening om het voorkomen van obstipatie.

Verwante artikelen