Normale ademhaling tarief voor een tiener

Normale ademhaling tarief voor een tiener

Ademhaling tarief, is ook bekend als een respiratoire tarief, het aantal ademhalingen die je per minuut in rust nemen. Ademhalingstarief is een algemene indicator van de gezondheid van uw longen en het cardiovasculaire systeem. Het verandert zeer snel in reactie op spanning en stress, bijvoorbeeld tijdens lichaamsbeweging. De normale ademhalingstarief in een tiener is meestal hetzelfde als volwassenen, tussen 12 en 16 ademhalingen per minuut. Als een kind van vroege tot late tienerjaren vordert, echter moet er een natuurlijke afname ademhalingstarief te rusten.

Betekenis

Ademhalingstarief is een meting van hoe goed je longen zijn het leveren van zuurstof naar je lichaam. Een normale ademhalingstarief impliceert dat u voldoende zuurstof ontvangt en uw longen en het hart goed samen werken. Een abnormale ademhalingstarief kan ofwel een normale verandering in zuurstof eis, zoals inhouden tijdens oefening of slaap, of het kan een fysiologische probleem vormen.

Typen

Rust respiratoire tarieven meestal afnemen als je in leeftijd verhogen. Pasgeborenen kunnen hebben ademen tarieven van maximaal 60 ademhalingen per minuut, maar tegen de tijd dat een kind 12 jaar bereikt, is het normale bereik 18 tot 30 ademhalingen per minuut. Een volwassen respiratoire bedraagt 12 tot en met 16 ademhalingen per minuut en een oudere tiener zal een percentage dichter aan die van een volwassene. Een jongere tiener, zal waarschijnlijk wel een sneller respiratoir tarief dat meer in overeenstemming met het tarief van een 12 - jarige.

Voordelen

Het is van essentieel belang zijn voor het bijhouden van een tiener ademhalingstarief na verloop van tijd. Naarmate hij ouder wordt, moet het tarief van de pre-adolescente dalen tot het volwassen tarief. Echter kan een enkele meting tijdens de tienerjaren neemt misleidend zijn, afhankelijk van het tempo van de ontwikkeling van de tiener.

Tracking ademhalingstarief na verloop van tijd geeft een nauwkeurige meting van cardiovasculaire ontwikkeling. Bovendien, geeft het meten van de toename van de ademhalingsfrequentie tijdens perioden van oefening een goede meting van de lichaamseigen reactie op cardiovasculaire stress.

Overwegingen

Voor het meten van de snelheid van de ademhaling, gewoon tellen het aantal ademhalingen die u in de loop van een minuut neemt. Aangezien ademhalingstarief neiging te variëren aanzienlijk, nemen het gemiddelde aantal ademhalingen per minuut in de loop van twee minuten. Gemiddelden die meting over drie afzonderlijke proeven te verkrijgen voor een nauwkeurige meting van de ademhaling tarief. Het is het beste te meten dit tarief terwijl in rust, en vervolgens vergelijken met de verhoogde of verminderde tarieven op andere momenten.

Waarschuwing

Grote afwijkingen in ademhalingstarief kunnen normale, zoals tijdens de oefening kunnen, maar ze ook ernstige medische problemen. Snelle tempo van de ondiepe of diepe adem moet onmiddellijk worden gemeld aan uw arts, als ze gekoppeld aan medische noodgevallen worden kunnen. Evenzo moet abnormaal traag ademhaling, in combinatie met andere symptomen van onvoldoende zuurstoftoevoer worden besproken met uw arts.

Verwante artikelen