Strijk supplementen oorzaak constipatie?

December 26

Strijk supplementen oorzaak constipatie?

Ijzer is essentieel voor je lichaam gedurende het hele leven. Het is een onderdeel van de rode bloedcellen en vervoert het zuurstof naar alle delen van het lichaam. Ijzer uit sommige voedselbronnen, zoals vlees, wordt gemakkelijk geabsorbeerd in het lichaam. Wanneer ijzersupplementen worden gebruikt, het ijzer is niet gemakkelijk geabsorbeerd en kan leiden tot constipatie. Verhoging van het bedrag van vitamine C in je dieet kan het verbeteren van de absorptie van ijzer in je lichaam.

Ijzer in het lichaam

Het krijgen van voldoende ijzer is hard genoeg voor mensen die het eten van een gemengd dieet; kan het vooral een uitdaging als je niet een verscheidenheid van gezonde voedingsmiddelen eet. Het lichaam hoeft alleen kleine hoeveelheden ijzer. Inname van een ijzer supplement kan u helpen om meer ijzer in je lichaam. Sommige neveneffecten van ijzer kunnen constipatie of maag van streek. Praat met uw arts alvorens een ijzer supplement.

Feiten over ijzersupplementen

Ijzersupplementen zijn handig als u niet in staat om voldoende ijzer in uw dieet. Voedingsmiddelen zoals rood vlees, gedroogde bonen, verrijkte granen en melasse hebben hoge hoeveelheid ijzer. Multivitaminen doorgaans bieden 30 mg ijzer per dag, terwijl sommige ijzersupplementen 60 mg of meer verstrekken kunnen. De Amerikaanse Food and Drug Administration raadt 45 mg ijzer of minder dagelijks krijgen. Ijzer supplementen komen in twee verschillende vormen, ferro- en ijzer(III). Het ferro ijzer supplement is meestal beter geabsorbeerd. Ijzersupplementen kunnen maagproblemen zoals misselijkheid, abdominale krampen of constipatie veroorzaken.

Ijzer- en constipatie

De hoeveelheid ijzer in het supplement kan beïnvloeden al of niet constipatie optreedt. Je lichaam wellicht niet het extra ijzer die u neemt kan, of er teveel in het supplement. Dit betekent dat als u grote hoeveelheden ijzer neemt, je meer kans bent om neveneffecten zoals obstipatie. De meeste multivitaminen bevatten 30 mg ijzer, terwijl de werkelijke ijzersupplementen bevat maar liefst 180 mg.

Tips voor het vermijden van constipatie

Constipatie kan meestal worden verlaagd door het drinken van een groot glas water met het supplement. Verhogen van uw inname van vitamine C is verbonden met betere absorptie van ijzer, afhankelijk van het type van ijzer supplement die u en het bedrag neemt. U kunt ook het knippen van de dosering gehalveerd voor een paar dagen voor het verlichten van uw constipatie.


gerelateerde artikelen