De voordelen van AHA voor het gezicht

De voordelen van AHA voor het gezicht

Overzicht

Alfa hydroxy zuren of AHA, zijn natuurlijke zuren afgeleid van fruit zoals sinaasappelen en citroenen. In gezicht huidverzorgingsproducten, worden de zuren vaak vermeld als suikerriet uitpakken, glycolzuur, appelzuur, triple fruit zuur of melkzuur. Voor de beste resultaten, gebruik een product met geconcentreerde AHA niveaus van 10 procent of minder. Omdat de zuren je huid gevoeliger voor de zon maken, draag een zonnebrandcrème wanneer u AHA-versterkt crèmes of serums.

Afschilfering maakt de weg vrij

Alfa hydroxy zuren fungeren als chemische exfoliërende, die helpen te los en te ontdoen van de dode huidcellen op het oppervlak van uw huid. De zuren zijn effectiever dan schurende exfoliërende, zoals scrubs en doeken, volgens de Harvard Medical School. Regelmatige afschilfering helpt uw teint natuurlijk helder houden door te voorkomen dat een opeenhoping van dode huidcellen die uw huid saai.

Huid lichter effecten

Zon schade, littekens en andere gezondheidsproblemen kunnen leiden tot verkleuring van de huid en hyperpigmentatie op je gezicht. Hoewel een cosmetische concealer de verkleuringen camoufleren kunt, corrigeren niet het van uw werkelijke huidtoon. Alfa hydroxy zuren kunnen helpen "remmen de vorming van melanine" te verwijderen verkleuringen die donkere verlaten van uw huidtoon, zegt Paula Begoun in haar boek, "Niet gaan naar de cosmetica teller zonder Me."

Verhoogt de absorptie

Oppervlakte vuil en dode huid remt de huideigen vermogen op te vangen van de werkzame bestanddelen in uw huidverzorging crèmes en serums. Alfa hydroxy zuren verwijderen deze oppervlakte deposito's om de onderliggende cellen bloot te stellen. De kunt optimaliseren van uw huid absorptie niveaus, zodat u de maximale resultaten van uw favoriete huidverzorgingsproducten krijgen.

Minder rimpels

Alfa hydroxy zuren kunnen verminderen de ernst van de bovengrondse lijnen en rimpels op een aantal manieren, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. De zuren opstijgen van de top, beschadigde laag van de huid, minder beschadigde huid onder onthullen en rekening houdend met de hergroei van huidcellen. De zuren kunnen ook versterken uw lichaam de productie van collageen, het eiwit dat plumps en ondernemingen het huidoppervlak.

Verwante artikelen