Zes elementaire voedingsstoffen en hun functies

July 23

Zes elementaire voedingsstoffen en hun functies

Er zijn zes klassen van essentiële voedingsstoffen nodig zijn voor de menselijke overleving: koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen, mineralen en water. De beste manier om deze voedingsstoffen is door het volgen van een gevarieerde, gezonde voeding met veel verse groenten en fruit, volkorengranen, magere eiwitten, nonfat zuivelproducten en gezonde vetten. Dieetmaaltijden en variëren met de leeftijd en geslacht. Raadpleeg uw arts of een geregistreerde diëtist over de voeding die het beste is voor u.

Koolhydraten

Koolhydraten zijn een belangrijke energiebron. Samen met het verstrekken van brandstof voor lichaamsbeweging, macht zij ook onwillekeurige lichaamsfuncties, met inbegrip van de hartslag, ademhaling en spijsverterings processen. Voedselbronnen van koolhydraten bevatten granen en graanproducten, groenten, fruit, peulvruchten, zuivelproducten en suikers. Koolhydraten moeten het leveren van 40 tot 60 procent van de gemiddelde persoon calorie-inname.

Eiwitten

Huid, spieren en botten zijn afhankelijk van dieet eiwit voor normale groei, ontwikkeling en onderhoud. Het krijgen van voldoende eiwit is zelden een probleem in de geïndustrialiseerde landen zoals de VS Complete eiwitten uit dierlijke bronnen alle aminozuren die je lichaam nodig heeft bevatten voor het normaal functioneren. Plantaardige bronnen bevatten slechts onvolledig eiwitten, wat betekent dat sommige aminozuren ontbreken. Als u niet veel vlees, gevogelte, vis of andere dierlijke producten eten, eet een verscheidenheid van eiwitrijke plantaardig voedsel zoals bonen, noten en volle granen te garanderen een optimale combinatie van aminozuren.

Lipiden

Je denkt misschien van lipiden of vetten, als de vijanden van het dieet, maar ze zijn als nodig is om de normale werking van het lichaam als de andere essentiële voedingsstoffen. Vet in de voeding helpt de absorptie van vitaminen, ondersteunt de gezondheid van de celmembraan en helpt handhaven van het immuunsysteem. Niet alle vetten zijn gelijk. Kies gezonde onverzadigde vetten zoals olijfolie en de notenolie in plaats van verzadigde vetten uit vette vlees.

Vitaminen en mineralen

Vitaminen zijn micronutriënten, wat betekent dat het lichaam nodig heeft hen in kleine hoeveelheden. Vitaminen zijn organische stoffen geproduceerd door levende wezens, terwijl mineralen zijn anorganische elementen die afkomstig uit de aarde zijn. Vitaminen en mineralen ondersteunen het lichaam van de biochemische processen. Elk van de vitaminen en mineralen heeft een verschillende functie, met inbegrip van het metabolisme reguleren, bewaken van de cellen tegen oxidatieve stress en synthese van hormonen.

Water

Bestaande uit 60% van je lichaamsgewicht, is water essentieel voor de normale werking van de systemen van je lichaam. Het helpt uw lichaam van afvalstoffen en gifstoffen te reinigen, essentiële voedingsstoffen naar de cellen vervoert, smeert uw gewrichten en helpt handhaven van uw lichaamstemperatuur. Terwijl de regel is om te drinken acht glazen water per dag, wordt deze stelregel niet ondersteund door wetenschappelijk bewijs, volgens MayoClinic.com. Als uw urineproductie ongeveer 6 kopjes per dag is, uw urine iets gelige of duidelijk is en je niet vaak dorst voelt, je water inname is waarschijnlijk voldoende.


gerelateerde artikelen