Hoe denkt B invloed op je menstruatie?

Hoe denkt B invloed op je menstruatie?

Plan B One-Step is een noodsituatie anticonceptie medicatie gebruikt om te voorkomen dat zwangerschap na onbeschermde geslachtsgemeenschap of een contraceptieve mislukking. Het is verkrijgbaar op recept voor vrouwen jonger dan 17 jaar oud, en is beschikbaar als een over-the-counter product voor vrouwen ouder dan 17 jaar en ouder.

Gemeenschappelijke menstruele wijzigingen

Een van de voorkomende bijwerkingen van dit medicijn is een verandering in de menstruatie. Ongeveer 30 procent van de vrouwen in klinische proeven ervaren zwaardere menstruatie bloeden na het nemen van een Plan B-tablet, volgens het Plan B voorschrijven van informatie. Het Plan B voorschrijven informatie ook merkt dat ongeveer 4 procent van de vrouwen een late menstruatie ervaren na het nemen van Plan B. menstruatie voor deze vrouwen vond plaats van meer dan zeven dagen later dan verwacht.

Andere menstruele wijzigingen

Sommige vrouwen ook ervaren perioden die lichter dan de gebruikelijke zijn of komen eerder dan verwacht, volgens de officiële website van Plan B, maar deze reacties niet zo vaak gebeuren. Spotten kan ook optreden.

Overwegingen

Plan B kan ook leiden tot andere tijdelijke bijwerkingen, waarvan sommige de gewijzigde menstruatie begeleiden kunnen of spotten en worden verward met wijzigingen in de periode. Deze bijwerkingen kunnen zijn misselijkheid, vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid, borstpijn of braken, volgens Drugs.com. Vrouwen die binnen een uur braken van het nemen van de tablet van Plan B moeten contact opnemen met een arts, omdat de medicatie kan niet heb geen tijd gehad om te werken en zij kunnen niet worden beschermd tegen zwangerschap. Elke vrouw met vragen of zorgen over bijwerkingen moet contact opnemen met een arts.

Misvattingen

Vrouwen die ernstige buikpijn hebben naast vaginale bloeding of spotten ondervindt geen menstruatie, maar een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Dit gebeurt wanneer een bevruchte eicel in een eileider of een andere ongewenste locatie in plaats van in de baarmoeder implantaten. Buitenbaarmoederlijke zwangerschappen kunnen vormen ernstige en levensbedreigende complicaties voor de moeder. Elke vrouw ervaren ernstige buikpijn--met of zonder bloeden--moet Waarschuw een arts of onmiddellijk medische hulp inroepen.

Waarschuwing

Hoewel Plan B medicatie effectief is in het voorkomen van onbedoelde zwangerschap, werkt het niet voor iedereen. Vrouwen die hun menstruatie binnen één week na de verwachte tijd niet hebben gekregen niet ondervindt een neveneffect van de medicatie, maar kunnen wel zwanger. Vrouwen hebben een periode dat een week laat moeten altijd een zwangerschapstest nemen of raadpleeg een arts uit zwangerschap te sluiten.

Verwante artikelen