5 weken zwangerschap en bloeden roze

June 25

5 weken zwangerschap en bloeden roze

Veel vrouwen gelijk bloeden tijdens de zwangerschap met miskraam, voor een goede reden. Miskramen, in feite betrekken bloeden, maar terwijl bloeden miskraam inluiden kan, het niet noodzakelijkerwijs hoeft te. In feite, met alle wijzigingen die van een vrouw lichaam door vroeg in de zwangerschap gaat, zijn er veel goede redenen voor lichte bloedingen. Roze bloeden, in het bijzonder, is waarschijnlijk heel licht, omdat bloed is vermengd met andere vaginale vloeistoffen oplevert een minder geconcentreerd, lichtere stroom.

Tijdsbestek

De eerste weken van de zwangerschap kunnen verwarrend zijn voor vrouwen, vooral omdat het zeer moeilijk te zeggen precies hoe ver langs een zwangerschap is vroeg op. Technisch, zwangerschappen beginnen met het begin van de laatste menstruatie van een vrouw, wat betekent dat een vrouw ten minste twee weken zwangere voordat ze zelfs vat, uitleggen Heidi Murkoff en Sharon Mazel, in hun boek "Wat te verwachten wanneer je verwacht." Aangezien het is niet ongewoon voor ovulatie optreden iets vroeg of laat ten opzichte van de laatste menstruatie, is een vrouw die denkt dat ze is vijf weken zwanger waarschijnlijk ergens tussen de vier tot zes weken, hoewel nauwkeuriger dicht moeilijk zonder echografie is. Bloeden ongeveer vijf weken, dus vindt eigenlijk plaats overal twee tot vier weken na de bevruchting.

Betekenis

Bloeden heel vroeg in de zwangerschap, vooral als het bloeden licht is, over het algemeen betekenen niet om het even wat van groot belang. Bijvoorbeeld, is een veel voorkomende oorzaak van lichte bloedingen innesteling van het embryo, die rond de tijd van een vrouw periode gemist optreedt. Als een vrouw ovulates een beetje laat ten opzichte van haar laatste menstruatie, kan implantatie bloeden optreden van ongeveer vijf weken van de zwangerschap. Het bloeden is meestal lichte, roze of bruin, en meer als spotten dan een werkelijke periode, verklaart Dr. Raymond Poliakin in zijn boek "Wat u niet denken aan uw verloskundige vragen."

Typen

Er zijn een paar redenen voor niet-implantatie gerelateerde bloeden, die ook ongeveer vijf weken zwangerschap kan ontstaan. Eén daarvan is dat de baarmoederhals zeer vasculaire vroeg in de zwangerschap wordt, en de bloedvaten van de buitenste baarmoederhals heel delicaat zijn. Vrouwen bloeden vaak een beetje na geslachtsgemeenschap te wijten aan de penis raken van deze vaartuigen, merkt Dr. Poliakin. Post-betrekkingen licht bloeden, zoals roze spotten, is over het algemeen niet een indicatie dat er iets mis is. Bloeden dat licht kan wordt zwaarder met de tijd, echter, een teken van dreigende miskraam, waarschuwt van Dr. Poliakin. Zwaar, rode bloeden, vooral niet als het bevat stolsels, garandeert communicatie met een arts.

Overwegingen

Heel zelden, kunnen vrouwen regelmatig bloeden in de gehele zwangerschap. Redenen voor deze variëren, maar sommige vrouwen blijven eigenlijk lichte menstruatie ondanks hun zwangerschap. Als zodanig is het theoretisch mogelijk dat een vrouw haar normale menstruatie ongeveer vijf weken van de zwangerschap zou hebben als haar cycli de neiging om een beetje langer dan 28 dagen lopen, of als ze is een beetje uit in haar dateren van het begin van de zwangerschap. Andere vaak voorkomende oorzaken van bloeden, zoals placenta previa, waarin de placenta heeft betrekking op de baarmoederhals en leidt tot vaginale bloedingen, niet optreden heel vroeg in de zwangerschap, merkt Dr. Poliakin.

Deskundige inzicht

Als een reeks algemene richtsnoeren raadt Dr. Miriam Stoppard, auteur van "Conceptie, zwangerschap en geboorte," een vroege zwangerschap bloeden met een arts bespreken. Op vijf weken, veel vrouwen nog niet weet dat ze zwanger zijn, maar voor een vrouw die een positieve zwangerschapstest heeft, vroeg bloeden is een goede reden om een afspraak maken met een verloskundige om te controleren de levensvatbaarheid van de zwangerschap en zorg ervoor dat alles in verloopt normaal.


gerelateerde artikelen