Hoe u kunt helpen van de tieners wanneer een grootouder Dies

Hoe u kunt helpen van de tieners wanneer een grootouder Dies

Omdat iedereen anders grieves, uw tiener aankon een grootouder sterven met gratie, ze kon breken en huilen, of ze kan zichzelf dicht vandoor. Volgens de American Academy of Pediatrics komt de dood van een grootouder soms minder verwoestende aan kinderen en jongeren dan het verlies van andere familieleden, omdat grootouders ouder zijn en tieners dat met de leeftijd begrijpen dood. Echter, als uw tiener een grootouder verliest, u wilt worden er voor haar te helpen haar omgaan met de pijn en de verwarring.

Stap 1

Steun uw tiener door deze tijd. Volgens het National Center for rouwende kinderen & gezinnen, wordt uw tiener vermogen voor het verwerken van de dood van zijn grootouder vaak beïnvloed door de hoeveelheid steun die hij van familie en vrienden heeft. Wanneer u daar bent te ondersteunen, of het nu een schouder te huilen op een oor te luisteren als hij vertelt over zijn favoriete herinneringen aan zijn grootouders, maakt het omgaan met het verlies van zijn grootouder gemakkelijker.

Stap 2

Stimuleren van uw tiener wil haar emoties over de dood van haar grootouder, adviseert het National Center voor rouwende kinderen & gezinnen. Zij zullen treuren op een manier die nuttig zijn om haar emotionele welzijn. Haar aanmoedigen om te uiten haar emoties naar een vertrouwde vriend of rolmodel, koop haar een dagboek ze kan haar gevoelens in opnemen of haar nemen van een kunst-klasse die haar zal helpen werk door haar emoties.

Stap 3

Kijk voor gevaarlijk gedrag, adviseert het National Center voor rouwende kinderen & gezinnen. Sommige tieners vinden verlichting van hun verdriet na de dood van een geliefde door te schuiven naar schadelijke gedrag, vooral als ze dicht bij de grootouder was. Ze zou kunnen blijken om drugs of alcohol om haar omgaan met de pijn, stop sociale bijeenkomsten bijwonen of deelname aan sociale activiteiten, slaap teveel of het plegen van roekeloos gedrag dat haar te vergeten haar pijn helpen te helpen. Als u vermoedt dat ze met behulp van deze vorm dat van omgaan om te gaan met de dood van haar grootouder, ingrijpen.

Stap 4

Vertel uw tiener u zijn er voor hem, maar niet proberen te dwingen hem om met je praten over de dood van zijn grootouders, adviseert het Department of Health and Human Services. In tegenstelling tot de kleinere kinderen begrijpen tieners dood de dezelfde manier volwassenen begrijpen. Echter uw tiener begrijpt niet hoe moet worden omgegaan met de dood van de dezelfde manier waarop jij, en hierdoor zou hij niet willen praten over het meteen. In plaats van dwingt hem om te praten met u, laat hem weten dat je er om te luisteren wanneer hij is klaar om te praten.

Stap 5

Help haar behouden haar herinneringen van haar grootouder, adviseert het Department of Health and Human Services. Het kader van haar favoriete foto van haar grootmoeder of grootvader voor haar in haar slaapkamer te houden. Maak een fotoboek voor de foto's van haar bij haar grootouders, praten over haar grootouders met haar, hun graf regelmatig bezoeken of laat haar kiezen dat een favoriet item van haar grootouder is te houden. Bijvoorbeeld, laat haar de portie platter die haar grootmoeder haar favoriete cookies op altijd geserveerd zodat ze hetzelfde voor haar eigen kleinkinderen een dag doen kan houden.

Verwante artikelen