Hoe te stoppen met een koortslip vanaf het begin

Hoe te stoppen met een koortslip vanaf het begin

Koortsblaasjes zijn veroorzaakt door het herpes simplex virustype 1. Dit virus infecteert meer dan 50 procent van de Amerikanen tegen de tijd dat hun bereik hun 20s. Koortsblaasjes verschijnen meestal op en in de buurt van de monding en zelden op het dak van de mond of het tandvlees. Ze verschijnen van een week tot 20 dagen nadat u eerst worden blootgesteld aan het virus. Er is geen genezing en behandeling omvat de toepassing van zalven te verlichten ongemak. Echter, de meeste koortsblaasjes verdwijnen binnen twee weken zonder behandeling. Sterkere medicijnen kunnen het verminderen van de tijd gedurende welke de koortslip zichtbaar zijn.

Stap 1

Snel reageren op het gevoel van pijn of tintelingen, genaamd de prodroom, die voorafgaat aan de uitbraak van een koortslip door één tot twee dagen. Behandelingen die de levensduur van uw koortslip en aanzienlijk verkorten mogelijk verlichten pijn en andere symptomen vroeg in uw uitbraak moeten worden gestart. Lidocaïne zalven verlichten de pijn van koortsblaasjes; Benzocaïne crèmes schild tegen verdere schade aan het gebied.

Stap 2

Toepassing van een orale antivirale medicatie op uw koortslip zo spoedig mogelijk in uw uitbraak. Vraag uw arts over deze medicijnen en een recept te verkrijgen. Deze medicijnen moeten snel worden gestart om te verminderen de tijd koud scores zichtbaar zijn en ter verzachting van de pijn. Orale antivirale medicatie zijn aciclovir, valacyclovir en famciclovir. Uw arts kan voorschrijven idoxuridine verf binnen 24 uur na uw uitbraak ter verlichting van de pijn en de levensduur van uw koortslip verkorten.

Stap 3

Het verhogen van uw inname van lysine, hetzij in uw dieet of als aanvulling. Lysine is een essentieel aminozuur, een voedingsstof die uw lichaam nodig heeft maar niet maken. Lysine kan het verminderen van de frequentie van de koortslip uitbraken. Je arts kan helpen u beslissen of lysine een passende behandeling voor u is.

Waarschuwingen

  • Koortsblaasjes zijn zeer besmettelijk, dus vermijd kussen of gebruiksvoorwerpen te delen met andere mensen tijdens uw uitbraak.

Tips

  • Onderzoeken uw breakout om te controleren of er een koortslip. Koortsblaasjes zijn kleine, pijnlijke en verschijnen afzonderlijk of in groepen. De blaren van vaak gevuld met vloeistof en op een rode, verhoogde flard van huid verschijnen. Aften, die niet koortsblaasjes en zijn niet besmettelijk, verschijnen in de mond op de wangen of onder de tong. Koude pijnlijke blaren breken, modder, en vormen een gele korst. Koortsblaasjes genezen zonder littekens (Zie Ref 3).

Wat die u nodig hebt

  • Orale antivirale medicatie
  • Benzocaïne
  • Lidocaïne
  • Lysine-supplementen

Verwante artikelen