Grapefruit en Norvasc voor hoge bloeddruk

Grapefruit en Norvasc voor hoge bloeddruk

Grapefruit, een citrusvruchten, heeft een reputatie als voedzaam die heeft zijn ongunstig door de ontdekking dat de vrucht samenwerkt met een scala aan medicijnen. Een recensie in de Aug 15, 2006, "American Family Physician" meldt dat veel geneesmiddelen gebruikt voor de behandeling van abnormale hart ritmes, hoog cholesterol, HIV, immuun problemen en hoge bloeddruk worden beïnvloed door grapefruit.

Grapefruit interfereert met cytochroom enzymen

Uw darm produceert speciale enzymen--gezamenlijk genoemd cytochromes--die helpen te breken toxinen als ze passeren van uw gut's voering en voer je bloedbaan. Een speciaal complex van cytochromes genaamd van CYP3A4 bevindt zich in de cellen langs de binnenkant van uw maag-darmkanaal, en dit enzym complex metaboliseert meer dan 60 procent van de algemeen voorgeschreven medicijnen, volgens een herziening 2010 "cardiovasculaire Journal van Afrika". Deze eerste afbraak van een gedeelte van elke drug dosis heet de "eerste pass effect." Grapefruit bindt aan en remt de CYP3A4 complex, waardoor de enzymen niet veel drugs hen te metaboliseren.

Cytochroom remming verhoogt bijwerkingen van medicijnen

Tijdens de ontwikkeling van een nieuw medicijn, doseringen zijn gevestigd in individuen wier cytochroom-systeem intact is--ze het niet nuttigen van grapefruitsap of een andere stof die met het metabolisme van de drug interfereert. Zodra deze doseringen zijn gevestigd in een "normale" bevolking, wordt de medicatie vrijgegeven aan de markt, waar de bredere toepassing ervan soms tot ontdekkingen van nieuwe bijwerkingen en interacties leidt. Grapefruit de inhibitie van CYP3A4 effectief elimineert eerste pass metabolisme en laat veel hogere bedragen van bepaalde drugs te voeren je bloedbaan. Daarom uw bloedspiegels veel hoger dan verwacht kunnen stijgen, en ernstige of zelfs dodelijke bijwerkingen kunnen optreden.

Norvasc Is niet uitgebreid gemetaboliseerd door CYP3A4

Norvasc of amlodipine, is een calcium kanaal-blokkeert drug die wordt gebruikt om hoge bloeddruk te behandelen. Het is enigszins uniek onder calcium kanaal blokkers in die zin dat het geen uitgebreid first-pass metabolisme ondergaan. Een analyse in de januari 1992 "Klinische farmacokinetiek" suggereert dat de chemische kenmerken van amlodipine overslaan van uw intestinale CYP3A4 complexe en voer uw bloedbaan laten, waar het uiteindelijk wordt gemetaboliseerd door de lever. In 2000 toonden Pfizer onderzoekers dat consumeren grapefruit heeft geen invloed op uw absorptie of metabolisme van amlodipine.

Overwegingen

Grapefruit heeft een capaciteit tot belangrijke wijzigingen in de bloedspiegels van vele algemeen voorgeschreven medicijnen aangetoond. De inhibitie van CYP3A4 is langdurige--ten minste 24 uur--zodat mensen die medicijnen beïnvloed door grapefruit moet voorkomen dat het consumeren van deze vrucht. Norvasc wordt gemetaboliseerd op zodanige wijze dat het niet is beïnvloed door grapefruit. Als u voorgeschreven geneesmiddelen neemt, vraag uw arts als je grapefruit veilig kunt consumeren.

Verwante artikelen