Clementine sinaasappelen Vs. mandarijn sinaasappelen

Clementine sinaasappelen Vs. mandarijn sinaasappelen

Ongeacht welk type van citrusvruchten die u verkiest, clementine sinaasappelen of mandarijn sinaasappelen, weet u krijg je een caloriearm tussendoortje. Ze zijn relatief vergelijkbare in de voedingsstoffen die ze bieden, hoewel clementine sinaasappelen iets voedzamer zijn. Zo schil ze, ze pop in je mond, ze toevoegen aan je salade of hen ophitsen in uw ochtend yoghurt. Je krijgt een ton van smaak en veel voedingsstoffen voor niet veel calorieën.

Vergelijken van calorieën en macronutriënten

Één clementine of klein Mandarijn oranje elke weegt ongeveer 75 gram, of iets meer dan 2 1/2 ounces. Clementines van deze omvang hebben 35 calorieën, terwijl mandarijnen 40 calorieën bevatten. Eiwit maakt minder dan 7 procent van de calorieën in beide vruchten, terwijl vet rekeningen voor minder dan 5 procent van de totale calorieën. De grootste hoeveelheid calorieën in clementines en mandarijnen--meer dan 88 procent--is van koolhydraten.

Vezel telt

Als u een voorkeur voor clementines over mandarijnen, of vice versa, krijg je ongeveer hetzelfde bedrag van de vezel. Een clementine bevat 1,3 gram vezels, terwijl een Mandarijn 1.4 gram biedt. U moet krijgen 14 gram vezels voor elke 1000 calorieën in je dieet, zoals door de de publicatie "Dieetvoorschriften voor Amerikanen, 2010." Dat betekent dat als 2.000 calorieën is uw dagelijkse gemiddelde, moet u 28 gram vezels per dag. Snacking op twee van deze citrusvruchten elke dag geeft u 10 procent van de behoeften van uw vezel voor een 2.000-calorie dieet.

Verdeling van vitamine C

Je moet krijgen van vitamine C in je dieet elke dag omdat je lichaam niet beschikt over een manier om te slaan. Vitamine C gevechten vrije radicalen, afscherming van de cellen tegen schade; helpt bij het produceren van collageen voor een gezonde huid en zelfs helpt uw immuunsysteem ward uit buitenlandse bacteriën. Knabbelen op een clementine vrucht geeft u veel meer vitamine C dan een sinaasappel Mandarijn--36 mg vs. net 20 milligram van een Mandarijn. Mannen moeten 90 mg per dag en vrouwen vereisen 75 milligram, volgens het Institute of Medicine. Één clementine maakt ten minste 40 procent van de behoeften van uw vitamine C voor de hele dag. Een Mandarijn biedt ten minste 22 procent.

Vitamine B informatie

Terwijl zowel clementines en mandarijnen kleine hoeveelheden van verschillende B-vitaminen bevatten, bieden clementines hogere bedragen van sommigen van hen. B-vitaminen houden van uw metabolisme gaat, je hersenen macht en steun in cel functies, met inbegrip van de rode bloedcel productie. U moet dagelijks 400 microgram folaat. Een clementine heeft 18 microgram, terwijl een Mandarijn 12 microgram mogen bedragen biedt. Streven naar 1,2 mg dagelijks thiamine, als een man, of 1.1 milligram, als een vrouw. U krijgt 0.06 milligram van een clementine en 0.4 milligram van een Mandarijn.

Verwante artikelen