Wat zijn de verschillende soorten Sonograms?

Een echo is een beeld van de organen in het menselijk lichaam. Het heet ook een echografie en het beeld is gemaakt door een machine die gebruik maakt van hoogfrequente of ultrasone golven. Het gebruikt geen straling. Wanneer de machine de correcte golven stuurt, ze stuiteren structuren binnenkant van het lichaam en worden verzameld door een computer, waardoor het beeld. Er zijn verschillende soorten sonograms.

Echocardiogram

Een echocardiogram is een echo van het hart. Het is een fundamenteel onderdeel van de evaluatie van het hart voor het toont haar functie en structuur, zegt Anthony DeMaria, MD, in "Hurst is het hart." In een transthoracic echocardiogram of een TTE, wordt het instrument dat de correcte golven stuurt geplaatst op de ribben. Het wordt binnen de slokdarm in een TEE of transesophageal echocardiogram geplaatst. De echo kan detecteren afwijkingen in de kleppen van het hart of in de hartspier. Het kan ook zien hoe goed het hart pompt bloed.

Echografie van de buik

Deze echografie toont beelden van de organen in de buik, met inbegrip van de milt, de lever, de nieren, de galblaas en de alvleesklier. Frederick Makrauer, M.D., artsen liever dit imaging studie voor kinderen en vrouwen die kinderen hebben kunnen, omdat, in tegenstelling tot een abdominale X-ray, het gebruikt geen straling, legt in "huidige diagnose & behandeling: gastro-enterologie en Hepatologie, endoscopie." Dit soort sonogram evalueert galstenen, nierstenen, pancreatitis, blindedarmontsteking, leverkanker en abdominale aorta aneurysmata. Pancreatitis is een ontsteking van de alvleesklier, terwijl blindedarmontsteking een ontsteking van het aanhangsel is. Een aneurysma is een uitstulping als gevolg van zwakte in de arteriële muur.

Duplex-echografie

Dit soort sonogram toont de bloedstroom in een grote slagader of een ader in de hals, buik, armen en benen. Het controleert op de richting van de bloedstroom en toont als er obstakels om de normale doorstroming van het bloed zijn. Een arts kan dit onderzoek om te zien als een persoon diep veneuze trombose of DVT heeft bestellen. In deze aandoening hebben mensen een bloedstolsel in een grote ader in een been of bekken. Het bloedstolsel kan reizen door het hele lichaam, waardoor er ernstige problemen ontstaan. De duplex echografie wordt ook gebruikt voor het detecteren van elke atherosclerose in de benen of de halsslagaderen leveren van de hersenen.

Verloskundige echo

Echografie is een van de belangrijkste verwezenlijkingen in de zorg van een foetus en haar moeder, merkt F. Gary Cunningham, M.D., in "Williams Verloskunde." Artsen hebben obstetrische sonograms gebruikt voor decennia foetale risicoloos, en het is nu een onmisbaar onderdeel van de prenatale zorg. De echo wordt gecontroleerd op de groei van de foetus, de leeftijd, eventuele afwijkingen in de foetus of de placenta, de aanwezigheid van meerdere foetussen, en de hoeveelheid vruchtwater die omringt en beschermt de foetus. Het kan zelfs het zien van de beweging van het hart wanneer het embryo slechts 5 mm lang. is.

Verwante artikelen