Persoonlijke groei & ontwikkelingsdoelen

Persoonlijke groei & ontwikkelingsdoelen

Iedereen heeft doelen, of het & rsquo; s op het werk, thuis of op de sportvelden. Doelstellingen zijn vaak ingesteld voor u, op het werk of op school. Echter, wanneer het gaat om je eigen persoonlijke groei, alleen jij weet hoe je wilt je leven te kijken. IT & rsquo; s moeilijk om te krijgen wat je wilt als u don & rsquo; t weet wat het is.

Deskundige inzicht

Stephen Covey, een bestseller expert op productiviteit en succes, merkt op dat u moet 'begin met het einde in gedachten." Maxwell Maltz, een gerenommeerde innovator op het gebied van visualisatie, van mening dat de belangrijkste stap bij het bereiken van het doel duidelijk te zien is. Hij vergelijkt dit tot een guided missile vergrendeling op een doel, voortdurend corrigeren haar weg naar het doel. Business strateeg en auteur Peter Knight beschouwt het instellen van een doel om de eerste stap. Hij adviseert ook evalueren hoe belangrijk uw doel is om u en waarom.

Doel

Zelfhulp deskundigen gebruiken doelen stellen, gemeenschappelijk in persoonlijke en zakelijke coaching, persoonlijke ontwikkeling te vergemakkelijken. Motiverende spreker Tony Robbins maakt gebruik van de techniek, zoals sport psychologen op zoek om prestaties te verbeteren. Veel mensen gebruiken een soortgelijke methoden zonder het te beseffen.

Functie

Doelen richten de geest. In de sport, kan denken over het gewenste resultaat helpen een atleet het harde grind van de opleiding behandelen. Houdt u een duidelijk idee van uw doelen op de rails. Maltz is van mening dat het belangrijkste deel van het bereiken van het zien van uw doel duidelijk is. Hij vergelijkt dit tot een guided missile vergrendeling op een doel, voortdurend corrigeren haar weg naar het doel. Zoals het oude gezegde gaat, "als je denkt, dus je wordt."

Overwegingen

Maltz adviseert dat uw doelen zo positief, realistisch en gedetailleerd mogelijk moet. De geest reageert beter als gericht op wat je wilt. Bijvoorbeeld, "Ik wil dun zijn" is effectiever dan "ik don & rsquo; t wilt worden vet." Zien van jezelf met six-pack abs of inpassen in je favoriete jurk geeft je een reden minder te eten. Je kunt niet leren om te vliegen als Superman, maar je kunt leren om te vliegen van een vliegtuig. Ambitieuze doelstellingen kunnen worden onderverdeeld in kleinere doelen. Verliezen 5 lbs. is per maand minder intimiderend dan 60 kg te verliezen in een jaar.

Voordelen

'We niet vinden geen echte tevredenheid of geluk in het leven zonder belemmeringen te veroveren en doelen te bereiken,' Maltz notities. Bereiken van doelen brengt een gevoel van eigenwaarde en kan fokken verder succes. Covey acht succes zich een gewoonte die kan worden verkregen. Tot slot, enkel het hebben van een doel geeft een gevoel van doel. Vechtsporter en acteur Bruce Lee geloofde dat & ldquo; niet falen, maar lage doel, is de criminaliteit. In grote pogingen is het glorieuze zelfs te mislukken."

Verwante artikelen